Antwerps Jeugdcriterium – Jan Borremansmeeting was met 351 atleetjes een geweldig succes

Op 01/05/2023 hebben we traditioneel ons luik van het Antwerps Jeugdcriterium, onze Jan Borremansmeeting, ingericht voor KAN/BEN en PUP/MIN. Het goede weer heeft ervoor gezorgd dat 351 atleetjes het beste van zichzelf gegeven hebben op het Duffelse Sportcentrum.

De voorbereiding van onze Jan Borremansmeeting startte op zondagavond met een 10-tal medewerkers die van 18u tot 21u o.a. de attributen voor onze KAN/BEN hebben klaargezet. Op maandagochtend waren we om 8u paraat om alles tot in de puntjes klaar te zetten. Ongeveer 50 medewerkers hebben ons luik van het Antwerps Jeugdcriterium in goede banen begeleid.

Eerst even de geschiedenis opfrissen. In 1987 werd de kunststofpiste op het Duffelse Sportcentrum aan de Rooienberg ingehuldigd. Deze kunstofpiste is een realisatie van toenmalig Schepen van Sport Jan Borremans, bijgestaan door Robert Andries en André Boonen. Zij vormden de kern van de werkgroep die gedurende enkele jaren heel Vlaanderen hebben rondgereisd om de juiste ondergrond en aannemer te zoeken voor de aanleg van deze piste. In 1985 overleed Jan Borremans aan een slepende ziekte en heeft zodoende de opening niet kunnen meemaken. Vanaf 1988 hebben we uit erkentelijkheid voor zijn werk enerzijds de piste omgedoopt tot de Jan Borremanspiste en anderzijds de eerste Jan Borremansmeeting ingericht. Later hebben hiervan onze jeugdmeeting gemaakt die deel uitmaakt van het Antwerps Jeugdcriterium.

Terug naar het heden. In de loop voor onze meeting werd het al duidelijk dat heel wat atleetjes zouden afzakken naar het Duffelse Sportcentrum. Op dinsdag 25 april was het deelname quotum voor de BEN reeds bereikt. In overleg met de VAL werd dan besloten om een 4de groepje BEN toe te laten. Met 97 BEN atleetjes bleven we uiteindelijk maar 3 deelnemers verwijderd van het absolute maximum. Aangevuld met 49 KAN atleetjes zijn we dan op 1 mei 2023 om 10u30 gestart met het programma voor KAN/BEN.

Alles verliep vlot tot de uitreiking van de stickers met de individuele prestaties van de atleetjes. Hopelijk wordt volgend jaar met de introductie van een app door de VAL ook deze chaos vermeden. Alle deelnemers kregen uiteindelijk hun medialle en kortingsbon van Runners’Lab.

Toch konden we op tijd starten met het programma voor PUP/MIN. Ook hier zagen we een geweldige opkomst met 101 PUP en 104 MIN atleetjes. Toch kon het tijdsschema goed worden gevolgd zodat we omstreeks 18u de laatste medailles voor de 1.000m MIN Jongens konden uitreiken.

Naast de familie Borremans mochten we tijdens deze jeugdmeeting ook Sofie Joosen (Burgemeester en Schepen van Sport), Lilly Stevens (Schepen van Onderwijs) en Luc Van Houtven (Schepen van Onderhoud) begroeten.

De uitslagen zijn terug te vinden op atletiek.nu:

En de foto’s staan op onze Facebook pagina: https://www.facebook.com/ACDUFFEL