Overzicht trainers en trainingen .
GroepTrainersTrainingen
KangoeroesHannah Wuyts

Elisa Lopez
maandag van 18.00 u. tot 19.00 u. (tijdens de winter training in de Sporthal)
vrijdag van 18.00 u tot 19.00 u. (altijd buiten)
BenjaminsJetse Peeters

Hannah Wuyts

Elisa Lopez
maandag van 18.00 u tot 19.00 u. (Benjamins geb. 2016 tijdens de winter training in de Sporthal)
vrijdag van 18.00 u tot 19.00 u. (altijd buiten)
PupillenPeter Sterck

Joris Sels
maandag van 18.00 u tot 19.15 u.
woensdag van 18.00 u tot 19.15 u.
vrijdag van 18.00 u tot 19.15 u.
MiniemenEddy Carlier

Tim Ongena
maandag van 18.00 u tot 19.15 u.
woensdag van 18.00 u tot 19.15 u.
vrijdag van 18.00 u tot 19.15 u.
Wanneer trainen WE?

Kangoeroes en benjamins trainen 2x per week. Pupillen en miniemen trainen 3x per week. We trainen ook tijdens de schoolvakanties. Alleen op wettelijke feestdagen wordt er niet getraind.

Tijdens de zomervakantie houden we een kleine zomerstop meestal rond de derde week van juli, maar dat ligt niet vast. Die korte zomerstop wordt tijdig op de website onder de Jeugdblog aangekondigd.

Voor een beetje slecht weer zijn we niet bang, onze trainingen gaan onverminderd door. Pas wanneer het weer zo bar slecht is dat het een goeie training verhindert, lassen we de training af. Ook dat wordt op de Jeugdblog tijdig gemeld. Zoiets gebeurt eerder uitzonderlijk (bijzondere sneeuwval of ijzel, diepvriestemperaturen, extreem stormweer, extreme hittegolf, …).

Denk eraan, 1 keer per week trainen is echt onvoldoende. Je achterstand op de groep wordt elke week groter, waardoor trainen na verloop van tijd niet meer leuk is. Zorg daarom voor een goeie regelmaat en een minimum van 2 trainingen per week.

Voor één dagje afwezigheid hoef je ons niet te verwittigen. Maar bij langdurige afwezigheid (door ziekte of kwetsuur) verwittig je je trainer.
Een goede raad! Ben je echt heel erg moe of voel je je ziek, dan heeft je lichaam rust nodig. Het heeft dan geen zin om te komen trainen, hoe graag je het ook doet. Je kan beter een uurtje langer rusten thuis, dan lusteloos, vermoeid of met pijn rond te dwalen op de piste.

Wat doen we op onze trainingen?

Spurt en loopspelen, conditietraining, hordenlopen, hoog- en verspringen, hockeybalwerpen, kogelstoten, speer- en discuswerpen, aflossing,… In de winter natuurlijk ook crosstraining. Een atletiektraining is nooit tweemaal hetzelfde, maar wel altijd plezierig en afwisselend.