Na de jeugdcategorieën te hebben doorlopen kan men terecht bij de verschillende discipline groepen volgens interesse. Het is natuurlijk ook mogelijk om aan te sluiten als nieuw lid van AC Duffel in de categorie cadet, scholier etc. De geboortejaren en bijhorende categorieën vind je op Lid worden. De jaarlijkse overgang van jeugdatleet naar cadet vindt plaats rond 1 oktober elk jaar. –Daar waar de jeugdwerking voor een brede basis zorgt, is er vanaf cadet dus de mogelijkheid om zich meer te richten op één of meerdere onderdelen. Dit onder leiding van ervaren trainers.

Disciplines
  • Meerkamp : spurt-horden-springen-werpen
  • Speerwerpen
  • Afstand lopen : vanaf 800m in verschillende groepen ingedeeld.
Runners’ Lab Athletics Classic Meeting

AC Duffel is jaarlijks inrichter van de Runners’ Lab Classic, een alle categorieën wedstrijd vanaf cadet. (14+) Met belangstelling van binnenlandse en buitenlandse atleten en waar in het verleden diverse limieten voor internationale kampioenschappen werden gelopen. Om nog niet te spreken van de talrijke Prs.

Vrijetijdslopers 18+

Zie Recreanten en vrijetijdslopers

Snelwandelen

Snelwandelen wordt vaak beschouwd als het buitenbeentje van de atletiek. Nochtans is het een Olympisch onderdeel en een discipline waarin grote wedstrijden en evenementen worden gehouden zoals W.K., E.K. en B.K. De essentie van snelwandelen is om zo snel mogelijk een bepaalde afstand af te leggen zonder daarbij te rennen (één voet moet altijd contact houden met de grond) bovendien moet het voorste been gestrekt zijn als de voet de grond raakt. Als dat foutief uitgevoerd wordt dan volgt een gele (verwitiging) en soms een rode kaart (disq.) bij wedstrijden. Juryleden moeten de techniek van de atleten met het blote oog beoordelen.

Doorheen de jaren heeft de club verschillende atleten gehad die de snelwandelsport op hoog niveau beoefenden. Momenteel is er nog 1 snelwandelaarster actief bij Duffel A.C.: Liesbet De Smet is de regerend Belgisch kampioenen zowel indoor (3km) als outdoor (10km piste en 20km op de weg). Doordeweeks sluit ze aan bij de loopgroep om haar conditie op peil te houden. Voor specifieke techniektraining reist ze regelmatig naar Nederland om onder professionele begeleiding samen te trainen met snelwandelaars uit België, Nederland en Duitsland. Liesbet is ook jaarlijks inrichter van een snelwandeltrainingsdag op de Jan Borremanspiste waar ook talrijke Nederlandse atleten aan deelnemen. Er werd ook jaarlijks een snelwandelmeeting ingericht maar dat is van de kalender verdwenen. Spijtig genoeg is er vanuit de VAL (KBAB) geen promotie om nog niet te spreken van ondersteuning.

Voelt u zich geroepen om kennis te maken met het snelwandelen info: liesbet1@hotmail.com