VRIJETIJDSLOPERS

De groep +18 jaar vrijetijdsloprers (vanaf junior) wordt deskundig begeleid door trainer Jurgen Torfs. Er wordt getraind op maandag-, woensdag- en vrijdagavond van 18:00 tot ± 19:15. De trainingen zijn steeds gevarieerd (tempo, duurloop en snelheid) en worden zoveel mogelijk op niet verharde ondergrond uitgevoerd (park Duffel, Mouriaubos, …).

De groep neemt vrijblijvend deel aan georganiseerde loopwedstrijden. Dit kunnen stratenlopen zijn zoals 5 km, 10 km, 10 mijl, (halve) marathons, trails, Ekiden en veldlopen in de winter. Aansluiten bij deze groep vereist toch dat je ononderbroken 1 uur op een rustig tempo kan lopen.

Ter ondersteuning van het lopen wordt er op maandag- en woensdagavond rompstabilisatietrainingen voorzien onder begeleiding van trainer Kristel Hoppenbrouwers. Deze trainingen gaan telkens door van 19:30 tot 20:00, in de zomer (mei – september) in open lucht op de piste en in de winter (oktober – april) in de sporthal. Voorzie zeker droge kleding en propere schoenen.

Na de trainingen kan men gebruik maken van de kleed- en doucheruimtes in de sporthal.

Op zondagochtend kan men vrijblijvend nog een Fartlek training volgen bij trainer Tom Verlinden. Deze start om 10:00. Dit is een looptraining met willekeurige variaties in snelheid, intensiteit en afstanden, meestal in het park en bos.

Ekiden 11/11/2023 Tongeren, waar het vrouwenteam 3e werd en het mannenteam 9e.
JOGGERSGROEP

Voorheen de groep van “Chantal” genoemd. Zij was jaren lang de voortrekster en aanspreekpunt. Maar de fakkel werd overgeven aan Liesbet De Smet. Zij is ook bekend van het BK snelwandelen.

Wekelijkse bijeenkomsten op ma. wo. vr. om samen in groep te lopen (joggen) . Met rustige duurlopen variërende afstanden van 7 a 12 km. Afhangende van wie aanwezig is . In de zomer meestal doorgaans een ronde langs het Mouriaubos en Mosterdput en langs de Netedijk. Bij “extreme” warmte een wandeling als vervanging. In de winter langs de straat of fietsostrade. Gezelligheid en plezier van het lopen is belangrijk. Momenteel zijn de dames in de meerderheid. Maar ook de mannen zijn welkom.

Bijeenkomst aan de zij ingang van de sporthal waar ook kleedkamers beschikbaar zijn zowel voor dames als heren. Vertrek van de groep om 18 u stipt.

Noot: momenteel worden geen Start to Run sessies gegeven.

Organigram
Trainingsdagen en -uren
DisciplineTrainersTrainingen
Recreanten (vrijetijds lopen)Jurgen Torfs

Kristel Hoppenbrouwers

Manon Mercier (invalster)
maandag van 18.00 u tot 19.30 u.
woensdag van 18.00 u tot 19.30 u.
vrijdag van 18.00 u tot 19.30 u.
FartlekTom Verlindenzondag van 10.00 u tot 11.30 u.
RompstabilisatieKristel Hoppenbrouwers

Jurgen Torfs
maandag van 19.30 u tot 20.00 u.
woensdag van 19.30 u tot 20.00 u.