EYOF belevenissen

Met het goud van Dieter en een 7de plaats van Nils mogen wij, voor het sportieve, best tevreden zijn.
Maar er was heel wat te beleven in Belgrado! Het was er heet tot stikheet. Belgrado’s heetste dag uit de geschiedenis hebben wij er meegemaakt. Voor de atleten in het Olympisch dorp geen sinecure om gezond te blijven. Geen airco in hun kamers, 50° op de piste… Nils was de eerste dagen niet fit, maar geraakte toch wedstrijdklaar. Dieter heeft zich zo weggestopt dat sommige begeleiders zich afvroegen wie wel die Vanstreels was die goud haalde!
De Duffelse trainers en familieleden van onze atleten moesten af en toe verstoppertje spelen voor de zon, maar de veelvuldige terrasjes en toeristische bezienswaardigheden rondom de Donau kregen Duffels bezoek.
Af en toe geraakte wij met de taal en openbaar vervoer in de knoei en stapten wij met schrik in de taxi’s.
We zijn allemaal wel heelhuids thuisgekeerd, alhoewel een enkel iemand nog op ziekenhuisbezoek is geweest in Belgrado en daar goed is voortgeholpen!