BK cross te Oostende door mijn bril gezien

Het Bk eens anders bekeken. Zaterdag lag de omloop er schitterend bij, maar wanneer de atleten de zondagmorgen aankwamen was de pret er al onmiddellijk af. Het tentje rechtzetten was al een hele klus met de wind en gutsende regen. Onze benjaminekes aan de start krijgen was ook al niet mis. De jongens werden dan nog onder de voet gelopen door de pupillen meisjes die te vroeg van start geschoten werden, maar hebben het overleefd. Tegen de middag was iedereen al druipnat en vele jonge atleetjes en hun beleiding verlieten dan ook de tot blubber omgetoverde omloop.
In de grote tent was het zoeken naar een plaatsje om de boterhammen op te eten. ‘s Namiddags heb ik toch me even kunnen opwarmen in de nabijgelegen… hondenclub.
Toch genoten we van 3 maal zilver en nog andere ereplaatsen en zowaar 4 interclubs werden behaald. Na de wedstrijden diende het tentje ook weer afgebroken te worden en dit weer in de gutsende regen door enkele achtergebleven Duffelaars.
Enkele Duffelse VIP’s wisselenden van kledij en konden terecht op de receptie voor een droogje en een natje… Later op de avond troffen wij heel wat bonds en ook Duffelse mensen aan in de restaurants van Stene-Dorp. Aan Hans Janssens hebben wij daar ook nog gevraagd waarom hij dit jaar niet met zijn clubtrui gegooid heeft… en dan ben ik maar richting Blankenberge getrokken om nog een dagje uit te waaien.