Merkwaardige ontmoetingen op het sportcentrum

Enkele weken geleden kwam een voormalig Engelse militair (ene Les) me opzoeken op de Duffelse piste. Hij is nu een zeventigjarige die op een uurtje rijden van Londen woont.

Hij was een 40-tal jaren geleden lid van Duffel ac in de periode dat hij gekazerneerd was in het Engels kamp in Emblem. Wekelijks trokken ze met onze Ierse voorzitter Paddy en de Duffelse atleten naar de crossen. Nadien werd er natuurlijk menig pintje geledigd in café bij Stanske op de hoek van de Wouwendonckstraat en de Rechtstraat.

Opmerkelijk was dat er een militaire truck gebruikt werd als vervoermiddel en dat er destijds niet zoveel alcoholcontroles waren……

Een andere onmoeting had vandaag plaats, ene Emiel Van Es, een beloftvolle scholier die in 1967 provinciaal crosskampioen werd bij de scholieren, kwam aan de arm van zijn vrouw nog eens een kijkje nemen op de plaats waar hij zoveel sportgenot heeft beleefd. Hij is een prostaatkanker patiënt . We wensen hem en zijn familie veel sterkte.