EK veldlopen in Brussel anders bekeken

Voor mij begon het EK reeds op vrijdagnamiddag, samen met Paul Thijs en Hans Janssens.
De kledij gaan ophalen op de VAL en met Hans gelijk een sardieneke tussen de sporttassen in de auto naar het Thon hotel in hartje Brussel.
Bij zijn aanmelding aldaar moest Hans onmiddellijk naar de dopingcontrole, 2 staaltjes bloed voor epo controle. Nadien ging hij nog een half uurtje lopen in de Brusselse kruidtuin. Later kwam ook Sanne Torfs opdagen. Het uitdelen van de kledij was improviseren, het dameshoekje was een groot slagveld terwijl de heren alles op orde achterlieten en voor de trainers was er geen kledij, maar daar ging men nog voor zorgen…. Al goed dat ik mijn eigen uitrusting meegenomen had.
Na het avondeten trokken de meeste atleten al vroeg naar bed.
Zaterdagmorgen was het met de auobus naar de omloop voor verkenning en opwarming. De omloop lag er bevroren bij en het was koud. Na het middageten ben ik met Jana Van Wabeke (in het Duffelse niet zo bekend en nieuw in mijn groep) naar de kersmarkt op de Vismarkt gewandeld en nadien met Hans erbij nog een gezellig theekransje gehouden in het shoppingcenter. Later op de avond was er nog een briefing voor de atleten en uitdelen van de startnummers met de nodige leute erbij. Terwijl de meeste atleten al in dromenland waren, verbroederden wij met Tilburg inrichter en microman Frans Heffels en zijn vrienden.
Zondagmorgen reeds om 6u15 uit de veren en om 8u30 met mijn juniors meisjes naar de omloop en dan wachten voor de opwarming en een heel ritueel. Om 11u15 uiteindelijk aan de start . Jana was eerste Belgische juniore en was daar best tevreden mee, ze hield er een WK-selectie aan over, later was het dan de beurt aan de Sanne en ook hij was tevreden van zijn cross. Tussenin ook enkele boterhammetjes gegeten en dan om 15u05 ging Hans van start en ook hij liep op zijn waarde.
Rond 17u terug in het hotel waar de beloofde kledij voor de trainers aangekomen was…. om 18u30 naar de het banket onder de tribune van het Koning Boudewijn stadion, zonder Hans die huiswaarts keerde. Wij kwamen in de VIP terecht en hebben het ons laten smaken..terwijl de atleten er weer tegenaan gingen… in de disco.
Rond 22u samen met Jana terug naar het hotel, maar zonder de Sanne natuurlijk.
Nog een pintje in de bar als afsluiter van een hele lange dag.
Maandagmorgen nog de kledij verzamelen en terug naar de VAL brengen als afsluiter van een geslaagd EK .