Terug van NOVI-SAD

Het EK juniors in het bloedhete Novi-Sad is voor mijn 2 atleten met een 6 de pl. voor Dieter Vanstreels en met een 4de pl. van Jana Van Wabeke zeker succesvol geweest. Trouwens een globaal goed resultaat voor het Belgenland.
Dieter trof het niet op de eerste dag, bij een temperatuur van 36 gr een 10.000m lopen is geen senicure.
Overleven was dus de boodschap, meestrijden voor een podiumplaats ging tot de 4de km, nadien heeft hij zijn 6 de plaats veilig gesteld. En dan terug naar de warme studentenkamer zonder airco om te slapen……ook al niet plesant.
De familie Van Wabeke greep in omdat Jana de laatste dag moest aantreden en hebben haar naar hun hotel laten verhuizen om zich degelijk te kunnen voorbereiden. En met succes, een onverwachte 4de pl. Ondanks de ongemakken met haar knie van de voorbije weken liep zij een pracht 5000m en eindigde zowaar in de buurt van het podium. Het was ook minder warm, maar..28 gr.
En ja de trainer en supportes hebben het ook warm gehad, maar hebben genoten van een prachtig EK de mooie stad en terrasjes !!!!