Bijltjesdag

Gisteravond raakte bekend dat bij Atletiek Vlaanderen maar 8 atleten meer overschieten, waarvan maar 4 voltijds. Mario Van Waeyenberge zijn contract werd niet meer verlengd en is prof af. Eigenlijk schiet van heel het project maar de helft meer over. Voor Paul Thys en Johan Dillen, de initiatiefnemers van destijds, een harde noot om te kraken. Diegenen die verkondigen dat het Thys tijdperk gedaan is zouden beter zwijgen en zelfs eens wat op poten zetten.
We moeten vaststellen, sinds de VAL er zich mee gaan bemoeien is, er niet veel meer overschiet. Als we dan ook nog (zie GVA) vernemen hoe er met de werkingstoelagen wordt omgesprongen, is het laatste woord hierover niet gezegd.
Hoe het verder moet met Mario? Hij wil terug gaan studeren (Gent) en atleet blijven, hij kan op de steun blijven rekenen van zijn trainer Marc Nevens en Duffel AC.