60 ste GP van Duffel veldlopen

De voorbereiding van onze cross is al enkele dagen aan de gang en de prijzentafel is al in orde.

Vrijdagmorgen starten wij met de omloop uit te zetten en ook de ganse zaterdag zijn onze medewerkers bezig.
Met de bouwwerken voor de nieuwe sporthal zijn er wel wat ongemakken, maar wij lossen dat zo goed mogelijk op.
Zij die zondag met de auto komen; kom best tijdig naar het Sportcentrum want met de werken is er wel tijdsverlies om te parkeren. Als wij de weermaker mogen geloven zou het in de namiddag droog blijven….
Onze 60ste GP is een beetje een feesteditie met een internationaal deelnemers veld.
En dat is al vele jaren zo geweest. De Duffelse cross is één van de oudste veldlopen in Belgie en telt een erelijst om u tegen tegen te zeggen. Gaston Roelants won in Duffel zijn eerste veldloop als scholier en Emiel Puttemans won 2 maal de seniors wedstrijd (1968-1969) en dat zijn 2 grote namen in de atletiekgeschiedenis. Maar ook een sliert Duffelse atleten sieren de erelijst met Anja Smolders die recordhoudster is wat het aantal overwinningen betreft, 10 onafgebroken achter elkaar. En bij de mannen zowaar ook een Duffelse atleet Hans Janssens met 4 overwinningen plus 1 maal de korte cross. (zondag is hij de “voorrijder” met de fiets). Ook Marc Nevens trainer nu, en mede-inrichter van onze cross won 2 maal. Ikzelf haalde maar 1 maal het podium achter ene Puttemans en Paul Thys. Wel heb ik het klaar gekregen om 25 jaar achter elkaar deel te nemen.
Wij zijn benieuwd hoe de Duffels atleten het zondag er gaan van afbrengen want het is ook hun clubkampioenschap!!!
Ook werden voormalige winnaars en Duffelse blikvangers uitgenodigd om zondag onze veldoop bij te wonen en vanaf 16u is er een receptie voor de genodigden in de Stip (de VIP van de voetbal).
Later op de avond gaan wij een glaasje drinken met al onze medewerkers!!!