De 60ste Scholencross van Duffel

Voor de 60ste maal zal zaterdag  de Duffelse scholencross plaatsvinden en als de weermaker ons goed gezind is verwachten wij een 500-tal deelnemers. Wij willen wij er een feest van maken en om 10u beginnen wij al met een opwarming op muziek. De plaats van het gebeuren is nu het Sportcentrum, 60 jaar terug was het op den “Muggenberg” (nu Hondiuslaan). Ikzelf was er bij van in de beginjaren en toen was het vooral een strijd tussen de gemeentelijke jongensscholen West en Oost en was er helemaal geen sprake van meisjes- wedstrijden. De scholencross van Duffel is ook voor velen een eerste kennismaking geweest met de atletiek, zij het bij onze toppers of  mindere goden.
De scholencross kadert in de Vlaamse veldloopweek  en als sponsoren hebben wij de KBC bank (Kerkstraat) die zorgt voor de aandenkens. Alsook DECOSTRUCT (Familie Van den Brande) die voor de medailles en bekers) zorgt.
Ondanks goed weer wel een  mindere opkomst dan de vorige jaren. Het waren alleen de Duffelse scholen die kwamen opdagen met enkele uitzonderingen. Grote overwinnaar was de Basischool West van de Stationstraat bij de pupillen. Bij de groten was het vooral de “Blauwe Garde” van het GTID die opviel. Het was een vlekkeloze inrichting met dank aan onze medewerkers en sponsoren, alsook  aan de leraars (ook aan diegenen die meeliepen) en begeleiders van de diverse scholen en natuurlijk ook de ouders.
Burgemeester Marc Van der Linden en de schepenen Sofie Joosen en An Verlinden (zowaar 1ste bij de ouders…) zagen dat het goed was.

Zondag is het BK aflossingen te Jambes (Namen).
Alleen een cadetten meisjesploeg treed aan op de 4 x800m en lopen voor een podiumplaats (zij werden ook bk interclub cross).
Net geen podiumplaats (4de) maar toch een goede prestatie van ons viertal Aline-Noä-Melissa en Michèle. Zij liepen 10 sec. sneller dan op het pk  (9.48.00) en bleven de provinciale kampioen AZVK deze maal voor.

Atletiekjaar 2014-2015 alle documenten te bekomen tijdens de trainingen (voor diegenen die ze nog niet in hun bezit hebben). Ook tijdig binnenbrengen en in de brievenbus deponeren in het dagelijks secr. Of doormailen aan de secretaresse.

Clubfeest op zaterdag 11 oktober nu in zaal ALCAZAR (50 m van de vroegere locatie).
Tijdig inschrijven!!! uiterlijk 30 sept.  Een avond waar al onze leden en sympathisanten moeten bij zijn !!!!!!