Vanaf vrijdag atletiek en nog eens atletiek

Vrijdag 9/05: onze Kidsday om 18u00.
Ilse Wilms en haar medewerkers en de nieuwe aspirant-initiators gaan er voor zorgen dat onze atleetjes een heel aangename avond beleven. Blokhut open !!! Donderdagavond al meer dan 100 voorinschrijvingen.
145 kinderen namen deel aan onze kidsday en dat was onverwacht. Het werd een schitterende avond voor onze allerjongsten en daar heeft het goede weer ook zeker mee te maken gehad. Onze nieuwe aspirant-initiators hebben het zeker goed vanaf gebracht en ook een dikke merci aan al onze vrijwilligers. Voor herhaling vatbaar op een vrijdagavond ? 

Zaterdag 9/05: Beker van Vlaanderen 1ste landelijke voor onze dames alle categ. te Lier op de splinternieuwe piste. Geen gemakkelijke (onmogelijke) opdracht daar er enkele punten pakkers niet bij zijn.
Wind en regen kon de Duffelse dames niet deren! Een totaal onverwachte 4de plaats en een nieuw clubrecord 4 x100m met een toptijd van 48.34!!!!! Daar zorgden Laura Delaunoit, Eline Rombouts, Ine Hugaerts en Jolien Leemans voor. Jolien won ook het verspringen met 6m02. Zie ook recente nieuwtjes van de webmaster. Globaal goede prestaties van heel het team.


Ook zaterdag in de namiddag kan je een bezoekje brengen aan de Duffelse Verenigingsdag in de Pollepel, waar Duffel ac staat met een werpstand (kogelstoten met J. en J. Verlinden ).

Zondag 10/05: in ons eigen Duffel Beker van Vlaanderen 2de landelijke heren. Of wij naar de “kelder” van de interclub zakken  dat zal zondag moeten blijken. Promoveren zal het zeker niet zijn.
Ik zal maar best geen interclubvoorspellingen meer maken… Ook de heren eindigden knap 4 Zie ook recente nieuwtjes van de webmaster.
Globaal goede uitslagen met een nieuw clubrecord discuswerpen (38m92) van  Hans Meeus die ook het speerwerpen won. PJ Peetermans won de 100m en Jente Joly na een soltocht de 5000m.
Opvallend de 1m70 hoogspringen van crosskampioen Tim Van de Velde wat een evenaring is van het clubrecord en de 8.38.35 op 3000m van master Manu Loverie, dit na winst daags voordien in de stratenloop van Boechout.
Meteen zitten de Bekers van Vlaanderen er op met een dikke merci aan onze van dienst zijnde officiëlen, atleten en onze medewerkers. Ook bij onze inrichtingen nu “Live uitslagen” zeker een plus punt !!!!!!!!
Maandagavond werden wij op de hoogte gebracht dat de ruit van het het bovenlokaal van de electronische tijdopname beschadigd werd (ingegooid of met een kogeltje!).De ruit dient vervangen te worden en dat is niet zomaar in een hand omdraai klaar. 
Gelukkig heeft de gemeente met een ingreep er voor gezorgd dat de SVS meeting veilig kon door gaan.

Woensdag 13/05: SVS scholenmeeting (lagere school) om 13u30. Een 200-tal leerlingen namen deel en met het goede weer was het een prettige sportnamiddag.

Federale training steeple om 19u met Paul Thys als lesgever. Kom even een kijkje nemen want ook de waterbak zal gevuld worden en dan is er altijd wat te beleven. Matige opkomst maar toch een geslaagde training.

Vergeet niet in te schrijven voor de FAMILIE dag met de BBQ en voor de allerjongsten zal er een springkasteel zijn!!!!! 23 mei !!!!! Iedereen welkom dus ook  familie en vrienden, tantjes en nonkels enz. ( lief…). Vlug inschrijven !!!!!!


Er was dan toch bij de Borremans meeting een clubrecordverbetering (was mij ontgaan). Miniem
Kobe Geyskens bij het kogelstoten met een worp van 10m63!!!!!!!