B-meeting Memorial Vertommen-Cuddy komt er aan

Woensdag: samen met Marc en Coralie de online ingeschreven atleten verwerkt. Ook controle van de opgegeven prestaties en in voorlopige reeksen ingedeeld. (zie op www.duff.be) In het totaal een 250 voorinschrijvingen en dat hadden er meer mogen zijn…
Opvallend heel wat EYOF kandidaten hebben zich aangemeld alsook enkele EKJ atleten.
Toch ook weer interesse uit Nederland. Een groepje Eritreeërs die hun eerste piste wedstrijd gaan doen en 2 snelle 1500m lopers uit Qatar die ondanks de ramadam zullen deelnemen. Zodat  er 2 hazen in de A reeks zullen van start gaan (één voor de heel snelle en één voor de groep).
RTV zal ook weer van de partij zijn.
Donderdag: Verspringster Jolien Leemans reist met de Belgische ploeg af naar Kreta en voor haar gaat een droom in vervulling . Zij komt zondagavond in actie.
De fietsenzaak Van de Velde gaat zaterdag dicht van 12u30 tot 14u30…. meldt men zodat de fietsenmaker kan komen supporteren voor zijn zoon.
Vrijdag: Liesbet De Smet reist naar het Engelse Bedford waar zij met de Belgische selectie deelneemt aan de zeslanden snelwandelwedstrijd ( zondag)
  Liesbet eindigde 11de  bij de 10 km snelwandelen in 58.57.79 op piste en dat is een nieuw clubrecord!!! Wat betekent dat zij een snelheid haalt van meer dan 10 km per uur  !!!!!!!!!!!
Nog wat schikkingen getroffen omdat morgen alles zou vlot verlopen. En nog wat telefoontjes gepleegd. Onze Nederlandse collega Theo Joosten wenst ons veel succes en dat is fijn. Op training zorgen Aline en  den Tim voor sfeer, ze staan scherp …….
Zaterdag: Al vroeg uit te veren . Het zal een lange dag worden, voorlopig ziet het er al goed, dat de wind maar weg blijft (en regen).
De weermaker bleef ons goed gezind en het was al in het voorprogramma bingo.
Cad.Tim Van de Velde, na een blitzstart, en een knieval in de waterbak toch nog een nieuw 1500m steeple Belgisch cadettenrecord!!!!!! 4.14.75 en natuurlijk ook PK en clubrecord.
De verrassing kwam van scholiere Aline Delbaen met een sterke EYOF richttijd van 7.00.19 op de 2000m steeple  en versloeg hiermee Bloeme Peeters. En dat was goed voor de prov. titel, het stadionrecord en clubrecord.
Andere Duffelse winnaars: Ine Hugaerts 100m dames (12.33) en Vincent Van den Bosch bij het speerwerpen (64.93).
Het is inmiddels al 22u voorbij wanneer ik de stadionpoort sluit en aan dit verslag begon.
Zondag: de day after…. nog alles wat op zijn  plaats leggen en een balans maken: 250 atleten die deelnamen is te weinig, het voorprogramma met de steeple was dankzij de Duffelse atleten succesvol. De 1500m van de G-atleten deed de toeschouwers op de handen klappen. De 2 Qataarse  atleten  op de 1500m maakten indruk. Verheugend was dat op diverse nummers pr’s en seizoens besttijden werden genoteerd. Klokvast het tijdschema gevolgd!!!!
Dus geen nachtelijke wedstrijden alhoewel er nog laat supporters bleven “rondhangen”
Hans Meeus meld ons dat zijn vriendin Jolien leemans 8ste is geworden met een sprong van 5m93 bij de Europacp FL te Heraklion op het eiland Kreta. Bij de eindrangschikking eindigd Belgie 4de.


RTV sport op zondagavond met Tim Van de Velde recordrace.

Terwijl in Duffel de B meeting plaatsvindt neemt onze jeugd deel aan het Antwerps criterium te Booischot. Zie blog Ilse.