KWB natuurloop en Fl.cup Merksem

Zaterdag namiddag (22/08) staat de jaarlijkse KWB natuurloop op het programma van onze club.
Wij verlenen logistieke steun en leiden het gebeuren in goede banen.
Op een nieuwe locatie met start en aankomst op het plein aan de Kappel en een nieuwe omloop langs het spaarbekken en “trage weg”. Wij verwachten dan ook onze jeugd en vrijetijdslopers aan de start.
De nieuwe startplaats en nieuwe omloop heeft ook geen massa aan de start gebracht. En ook wellicht de warmte …. 2 Duffelse overwinningen op de 5 km van Manu Loverie en Melissa Vets was eerste dame bij de 10km.

Zaterdag is er de Fl. Cup van Merksem met een delegatie van  Duffelse atleten.
En… Tim Van de Velde gaat in het na-programma het stokoude Belgisch record van Raf Wyns bestormen.  De inrichters beloven een goede reeks.Verspringster Jolien Leemans wil en hap van het clubrecord 200m doen. Hopelijk geen nachtelijke bedoeningen. Wel een splinter nieuwe
achtbaans piste.
Een prachtige nieuwe atletiekbaan met moeilijke bochten. Vraag het maar aan Jolien Leemans en ook aan Tim die 2 maal op de boord trapte.
Een organisatie op zijn “Merksems” en met een Vlaamse kermis naast de piste en chaos erop.
Het was al 22u30 als Tim aan zijn recordpoging mocht beginnen. Een goede haas (Levi Hoste) zette Tim  op weg naar het record maar een laatste moeizame 100m werd er teveel aan en met 3.55.91 bleef hij nipt boven het record van Raf die een handgestopte 3.55.7 op zijn naam heeft staan… daar handgestopt verschil geeft  met electronische tijden mogen wij wel zeggen dat beide tijden gelijkwaardig zijn.
Noot: eigenlijk hoorde Tim thuis in de B-reeks van het hoofdprogramma.
De B-reeks van de 1500 van het after programma werd gewonnen door Niek den Exter (4.00.88), ook voor Simon Denis een goede 4.05.79.


Zondag gaat Aline Delbaen haar eerste 3000m lopen in Huizingen.
Aline solo naar winst in 10.36.62 (regen).
Gentbrugge: minieme Jo-Anne Liefooghe verbeterde nogmaals haar eigen clubrecord discus met een worp van 30m33.

Clubleven: eerstdaags ontvangen alle atleten de documenten voor het atletiekjaar 2015-2016. Alsook voor het aanbetalen van het lidgeld en uitnodiging voor het clubfeest (opgelet maar 250 plaatsen).


Lidgeld: goed nieuws is dat ondanks minder goede tijden wij het lidgeld voor het komende atletiekseizoen niet moeten verhogen!!!!!!!


Alle leden krijgen nu regelmatig een nieuwsbrief met aankondigingen van onze evenementen.  


En de nieuwe website komt er aan… even geduld.
In samenwerking met de KFCD een nieuwe geluidsinstallatie eerstdaags (al in gebruik na nachtwerk van de mensen van FC.)
En een nieuw discuskot (en ring) staan op onze planning. Hoek speerwerpers aanloop.