Bk indoor alle categ. en Diekirch

Zaterdag 20/02 staat er in de Topsporthal aan de Blaarmeersen te Gent het BK indoor op het programma met een beperkte Duffelse deelname en met Duffelse kanshebbers op eremetaal Liesbet De Smet (snelwandelen), Ine Hugaerts (400m) en Jolien Leemans (ver).
Liesbet De Smet goud op 3000m snelwandelen (16.59.00) nadat zij 2de eindigde na een Waalse atlete die eigenlijk niet startgerechtigd was maar wel buiten wedstrijd mocht meedoen…. dat is alleen mogelijk in ons Belgenland !!!!!! Voor Liesbet een eerste Belgische indoortitel en beloning voor de jaren lange inzet bij het snelwandelen. En dat alles kreeg de persaandacht !!!!!!!!
Verspringster Jolien Leemans die netjes 6m00 sprong behaalde daarmee ook brons in een ook al bizarre wedstrijd met een BR van Thiam en een reeks nullen van podiumkandidaten.Op de 60m net geen finale voor Jolien meer wel een nieuw clubrecord (7.77).
Net geen podiumplaats voor Ine Hugaerts op de 400m (55.75) en dat was met het kleinste verschil van één honderdste voor brons. Een 4de plaats is nooit prettig.
Zie recente nieuwtjes webmaster.

Indoor voor de jeugd op zondag in de Sportschuur te Hoboken (Supercrack noemt men dat). Met dank aan atletiek-info team van onze trainer Sven Marien. die voor de uitslag zorgde.
Globaal heel goede uitslagen. Zie recente nieuwtjes van de webmaster.


Een absolute aanrader kijk op de site atletiekinfo.be. van Sven Marien. Je kan je abonneren (prikje) en je kan alle ranglijsten, wedstrijdaankondigingen , uitslagen enz. mee volgen.Zaterdag in de voormiddag rijden, naar jaarlijkse gewoonte, een 10-tal atleten onder leiding van trainer Marc Nevens naar Diekirch voor deelname aan de Eurocross van zondag. Duffelse blikvangers in de groep zijn Tim Van de Velde  en Aline Delbaen. Bij de groep ook Jente Joly, Geert Ceuppens en Joris Verlinden die aan de trailwedstrijd deelnemen. En onze atleten kunnen rekenen op een schare supporters die meereizen.
Bergloper Jente Joly wint de trail!!!
En bij de Eurocross winst voor onze scholieren Aline Delbaen en Tim Van de Velde en een podium plaats bij de beloften voor Simon Denis (3de), als 4de Toon Blommaerts.

In eigen provincie is er de Cross van Borsbeek op het Fort. 4 overwinningen.
Emma Vanhoeck, die de smaak van het winnen beet heeft, en veelwinnaar Jeroen Leijssenaar bij de jeugd. Ook nog talrijke ereplaatsen.
Cad. Kobe Geyskens, na kwetsuur, terug aan de winst en master Manu Loverie behaalde zijn  16de overwinning. Zie  ook recente nieuwtjes webmaster.


Start to Run van 0 tot 5 km, begin op 15 maart…. men zegge het voort. Zie www.duff.be/recreanten.

De nieuwe SITE komt er aan… nog even geduld.