EK U 20 Grosseto-Heusden/Zolder

Dinsdag 18/07 reisde Tim Van de Velde af met het Belgisch team naar Grosseto voor deelname aan het EK U 20. Als scholier heeft hij zich kunnen kwalificeren voor de 1500m. Een finaleplaats behalen? Dat zullen wij donderdag omstreeks 18u 35 weten want de 1500m is sterk bezet.
Hij kan wel rekenen op de steun van trainer Marc Nevens (4de in 1973 als junior) die ter plaatse is en van heel de familie Van de Velde-Wilms die al van zaterdag ter plaatse zijn en genieten van het mooie weer en  de zee.
Kijk voor meer info naar de nieuwtjes van onze voorzitter over de Duffelse deelname aan het EK U 20 door de jaren heen. Schitterend!!!!!!
Tim loopt zich in de finale. Met een 2de plaats plaatst hij zich rechtstreeks .Zie voor meer bij de nieuwtjes op de hoofdpagina.

Maar er is nog meer de komende dagen:
Woensdag 19/07 de Gouden 1000m van Dilbeek. Knappe prestatie van Jules Verbessem (1000m in 2.49.37)

Zaterdag  22/07 de Nacht van de Atletiek te Heusden-Zolder met Duffelse deelname. Regen spelbreker. Bleef het in het voor programma nog droog maar daar hadden wij 2 pechvogels die tegen de grond gingen. Ayleen Sterck (600m) die veel applaus kreeg omdat zij haar wedstrijd voorzette en Bezuaychun Petersen ging onderuit op 200 m van het einde (800m) en hinderde dan daarmee ook nog zijn broer.
De beste Duffelse prestatie daar moesten wij op wachten tot 23u….in de gutsende regen slaagde Maarten De Nys er in zijn pr 5000m te verbeteren (14.47.31 ).

En FINALE van het EK met Tim VdV in Grosseto.
Met een 12de plaats in een trage finale was Tim zelf zwaar ontgoocheld en betaalde leergeld. Troost voor hem  is dat ook de grote favoriet Jabob Ingebritsen mee in de achtergrond eindigde maar zowaar enkele uren later de 5000m won. Beiden zijn bij het volgend EK binnen 2 jaar  ook nog junior. Zie ook naar de Nieuwtjes op de hoofdpagina.

Diegenen die wensen dee l te nemen aan het Vlaams kampioenschap cad. en schol. eerstdaags inschrijven via onze site (inschrijvingen).