Warandecross en selectiecross

Het zal weer een druk weekend worden!!!
Zaterdag 25/11 met een bomvolle autobus en een sliert auto’s  naar de Beekse Bergen… om te crossen.
Het zal weer een hoogdag worden voor onze jeugd, een uniek crossfeest met  nog echte “zwarte” Pieten die voor de ambiance zorgen en er staan ook aflossingen op het programma. Opgelet autobus vertrekt om 7u45. 4 overwinningen en nog 2 podium plaatsen en 2 aflossingen er bovenop.
Eerst was het wat onwennig zoeken op de nieuwe locatie maar wanneer wij een plaats gevonden hadden aan de vuurschotels zorgde Ayleen Sterck (meisjes pup B) al voor de eerste Duffelse overwinning. Dan was het de beurt aan Mathias De Belder (jongens pup B). Bij de C-meisjes domineerde zowel bij de eerstejaars Elke De Dobbeleaere als bij de 2de jaars Emma Vandeghinste met grote voorsprong.
Ook nog 2 aflossingen werden in de wacht gesleept: Pup BC en Pup A. Kortom Duffel ac blijft ook op de Beekse Bergen ruim in de belangstelling. Zie blog Ilse die er toch bij was ( overlijden van haar schoonvader).
Onze masters mochten de dag afronden met hun wedstrijd op het parcours van het EK 2018. Christel bij de dames, Marco en Geert bij de heren en zij vonden het een heel zware bedoening… met de boodschap aan den Tim.


Ook zondag is er een kleine delegatie present, wie er niet zal zijn is Tim Van de Velde die aan de selectiecross voor het EK in Roeselaere moet deelnemen en heel veel spijt heeft niet in Tilburg te kunnen deelnemen en dat zijn reeks van 10 achtereen volgende overwinningen afgesloten wordt.
Op een loodzware  omloop .Bij de B jongens (schol) eindigden de broers Petersen als 13de en 15de en Elias Van Santvoort 27se en bij de A jongens (jun) Glen Leys als 31ste.


Zaterdag is er ook de 1ste winterse Natuurloop van Lyra, een aanrader voor onze recreanten en anderen. G-atleet Robin Muys eindige knap 22ste op de 5km in 18.20. Beste uitslag op de 10km was voor Kevin Crabbe in 36.00, een voormalig wielrenner en nieuwkomer bij Duffel.


Ook nog zaterdag indoormeeting te Hoboken. Benieuwd wie voor het eerste indoor clubrecord gaat zorgen… geen gemakkelijke klus. Bekijk ook op onze site de lijst van clubrecords (zie club en ranglijsten). Miranda meldt: Alessandro Feys 11m98 (pr) bij het kogelstoten, Chiara Le Clerq 11m04 (pr) en Marlies Peeters 8m35.


Zondag selectiecross voor het EK te Roeselaerejunior Tim Van de Velde eindigde 5de ondanks een goede wedstrijd maar na een “ongelukje””in de laatste rechte lijn. Die 5de plaats is inderdaad de minst goede plaats om geselecteerd te worden.  MAAR TIM OPGEVIST….Nagekomen uitslag: zij openden het indoorseizoen met pr’s te Hoboken (19/11) Frans Brent 7.95/60m Simon De Bock 8.92/60m.


Men meld het overlijden van Maurice Hennebel vader van Sam en schoonvader van Ilse Wilms en grootvader van  Hanne en Floor . Alvast onze medeleven.


Vraag??? Duffel ac was destijds inrichter van een damescross in het dierenpark Planckendael.
Een prachtige locatie… maar het schone liedje duurde maar 5 jaar. Wij willen ook de erelijst vervolledigen.
Wie won bij de senioren in 1986 ?                               Carola Van Dijck Duff was 2de
                                            1987 Isabelle Debruycker Beerschot zij is de moeder van 400m  loopster
                                                                                      Justien Grillet
                                            1988  ?                              Magda Ilands Duff was 2de
                                            1989  Gina Patteet            Duff er waren 300 deelneemsters in het totaal
                                            1990  Nancy Patteet          Beerschot