Op de internationale tour

Vrijd. 01/02: de jaarlijkse medewerkersavond deze maal in de zaal de Forum mag zeker geslaagd genoemd worden. Een 60-tal vrijwilligers schoven hun voeten onder tafel voor een lekkere “mosselen-frut” of stoofvlees aangeboden door Duffel ac.
Vader (onze voorzitter) en zoon Verlinden deden het woord en het atletiekjaar 2019 werd voorgesteld.
Liesbet De Smet, Sportvrouw van Duffel 2018, kreeg met vertraging (omdat zij op stage was) haar”trofee” van onze voorzitter
Afscheid werd genomen van Dréke Dierick en zijn vrouw Anna, die 30 jaar het hamburgerkot zoals wij dat noemen hebben open gehouden bij onze wedstrijden. Ja, je leest goed 30 jaar!!! En de nieuwe bakker is…. Tom Verlinden en vriendin Ilse.
Wat ook betekent dat wij ook nieuwe medewerkers nodig hebben op het terrein en elders, aanmelden bij Joris.
Ons feestcomité heeft ook nood aan nieuw volk… aanmelden bij de Gery. Vrouwen ook welkom
Nu dat wij toch aan het vragen zijn nood is er ook aan Juryleden, Jeugdtrainers enz.
Goed nieuws is er ook met de komst van een nieuwe schatbewaarder Bruno Laureys  en dat is de vader van Zoë.

Zond. 03/02: na een jaar onderbreking neemt een selectie van Duff deel aan de Int. Eurocross van Diekirch (Lux) waar onze atleten graag geziene gasten zijn. Zij reizen zaterdagvoormiddag af, hopelijk blijft de weg sneeuwvrij.
De jeugdige selectie bestaat uit: Tim VdV, Glen Leys, Jeroen Leijssenaar, Toon Blommaerts (trail), Elke De Dobbelaere, Emma Vandeghinste ,Esther Bernaerts en Margaux Geets. Zij krijgen een parcours voorgeschoteld met trapjes, hellingen en een fikse afdaling.
Esther Bernaerts haakte nog af (ziek). Trainer Marc Nevens meldt goede aankomst (17u) en een licht besneeuwd parcours.  
Duffelse dag!!!
Toon Blommaerts wint de trail (13km). Elke De Dobbelaere 2de en Jeroen Leijssenaar 3de bij de cad.
Emma Vandeghinste wint bij scholieren en op de 3de plaats Margaux Geets.
Winst voor Tim VdV bij de junioren en beste belofte was Glen Leys alsook onze gastloopster Jolien Denis.

Zondag neemt Maarten De Nys deel in het Nederlandse Appeldoorn (8km) in een sterk bezet deelnemersveld. Maarten 22 ste in 25.02 en was daar tevreden mee.

Korter bij huis is er de veldloop van Lierse te Kessel op het Fort, een clubverplaatsing waar vooral onze jeugd aan de start zal verschijnen. 6 overwinningen van onze jeugd en een sliert podiumplaatsen De broers Luka en Matthias Belder (het zal weer koekenbak geweest zijn),Senne Hertoghs, Elise Pletinck ,Solien Peeters en Arthur Van Osselaer stonden op het hoogste schavotje. Weer goede opkomst van onze jeugd en dit tot vreugde van onze 4 aanwezige jeugdtrainers die voor de begeleiding zorgden !
Geslaagd wederoptreden van cad. Emma Vanhoeck (3de) na kwetsuur.