Allemaal kampioenschappen

Zaterdag te Gent 29/02: BK indoor jun. en beloften met de junioren Marlies Peeters verspringen en geen finale (9de met 4m98) en 200m in 28.38. Alessandro Feys (kogelstoten) eindige 9de met 11m33.
Vanaf 800m uitgesteld tot 07/03.Zondag te Brussel 01/03: het vorige weekend uitgestelde BK Veldlopen. Het zal in ieder geval een zware klus worden na een regenweek, zeker nu er ook nog winterse weersvoorspellingen aangekondigd worden.
Benieuwd wie de modder zal trotseren en voor podiumplaatsen gaat zorgen. Gaan we weer Duffeltjes in het voorprogramma op het podium zien?  Lukt het Tim VdV de eindzege van de crosscup te behalen en ook de beloften titel? We zullen zeker niet op zijn sterkst aantreden (zieken, gekwetsten en op vakantie vertrokken (na het uitstellen van vorige week).
Voorprogramma: De Belderkens zorgen voor: Luka zilver (benj. 2011) en GOUD voor Matthias (min.2008) en ook eindzege crosscup en dat was vorig jaar juist andersom. Senne Hertoghs (pup.2010) net geen podium als 4de maar kwam recht van zijn skivakantie en er was ook nog een 5de plaats voor Mael Carlier( pup.2010). Maar al onze “Duffeltjes”  trotseerden de wind en modder en zorgden voor knappe uitslagen.
En voor 7 Belgische titels op een rij zorgde Tim (10de overall) die beloften kampioen werd. En die ‘s avonds ook nog naar het avondfeest mocht gaan om zijn eindzege van de crosscup te gaan ophalen.
Bij het bekend maken van de interclub uitslag blijkt dat de scholieren meisjes winnen met:
Elke De Dobbelaere-Nienke Leyssenaar- Esther Bernaerts en Margaux Geets. En dat is dan de aangename verrassing.
Op de teller staan 53 cross overwinningen waarvan 12 van Matthias De Belder die ongeslagen bleef.
Zie op onze site bij club-ranglijsten.Zij behaalden …..
Anja Smolders       BK 31 titels  – totaal 65 titels – met Vl en PK bij. Zij werd ook enkele malen Militaire Wereldkampioene en dat staat niet in onze tabellen
Tim Van de Velde  BK 15 titels –   totaal 50 titels – met VL en PK en EK bij.

Zondag te Gent BK indoor: cad. en schol. met Zoë Laureys met podium (titel) kansen (60 en 200m).
Zoë stunt!!!
En zij zorgt voor een schitterende dubbel. Zij won haar reeks 60m in 7.81 (clubrecord) en finale in 7.77 eveneens clubrecord. Om  kort nadien de 200m titel in de wacht te slepen in 25.06 de 6de beste tijd ooit in Belgenland en natuurlijk ook clubrecord en club TOP 3 prestatie.
Maar zij keerde zonder kampioenschap medaille huiswaarts omdat er te kort waren.En dat is niet de eerste maal want Tim VdV overkwam het ook enkele jaren geleden bij het BK cross en ook voordien bij het BK masters in Duffel hebben wij medailles uit onze voorraad moeten geven.


Stein Nederland : 2de pl. voor Geert Ceuppens  bij de 50 km in die hij aflegde in 3u22.