2021 januari

Aan al mijn blogvolgers een gezonde geest in een gezond lichaam en dat de coronaprik er maar vlug aan komt.  

01/01: geen nieuwjaarstraining en ook geen etentje.. maar uitstel is geen afstel .

Jeugdtrainster Lisse Leemans stopt als trainster en een dikke merci is zeker op zijn plaats voor al haar inzet.

08/01: na het PC kalender congres staan onze zomermeetings vast: met op 1 mei de Borremans Antwerps jeugd criteriummeeting en ook met kangoeroes en benjamins erbij (met de nieuwe val formule en daar hebben wij veel medewerkers voor nodig en aankoop van nieuw atletiek materiaal). En op 13 mei onze Classic meeting.

Opnieuw uitstel van de start van het cross seizoen. De Crossscup van Hannuit is afgevoerd. Er stonden wedstrijden voor de jeugd en elite op het programma. Geen veldlopen in het franstalige landsgedeelte voor maart. Benieuwd of het Vlaams kampioenschap op 7 febr in Diest zal kunnen doorgaan en wat met onze cross (14 febr.) ?

09/01: in normale tijden was het heden de Wallenloop van Goes… maar het zal voor 2022 zijn.

13/01: de geldende corona maatregelen werden door de overheid verlengd tot 1 maart met het gevolg dat onze GP van Duffel veldlopen gepland op 14 febr. niet kan doorgaan. Zie hoofdpagina van onze site.

Ook de cross van Looise die gepland was op dezelfde dag is afgevoerd.

16/01: Tim Van de Velde onze A-elite atleet kan wel deelnemen aan de indoormeeting in het Noord Franse Lievin waar hij deelneemt aan de 3000m… maar die werd afgevoerd en Tim zal de 1500m hazen  om 17u en dan onmiddellijk huiswaarts keren want de avondklok in Frankrijk is 18u. Hij hoopt wel te kunnen deelnemen in Dortmund op 7 febr. aan de 1500m en de IFAM op 14 febr maar dat is nog een groot? Inschrijvingen  IFAM al open.

Het werd een gevaarlijke autotocht door de sneeuwval. Maar Tim leverde prima haaswerk af zelfs tot de 1200m. Hij hield er een goed gevoel aan over. De terugtocht kon hij eerst aanvatten na 18u maar nergens controle gehad…

Jeugdtrainster Goedele Blommaerts is voor maanden out met gezondheidsproblemen .Wij wensen haar een voorspoedig herstel. Kirsten Joris komt erbij als jeugdtrainster en er zijn wat verschuivingen bij de jeugdtrainers.

Nieuwe jeugdtrainers of assistenten altijd welkom.

20/01 Val zet wedstrijd versoepelingen on hold tot en met 31 jan.

22/01 Ook het Val kampioenschap cross te Diest op 7 febr. is afgevoerd. Wat is het volgende?

26/01 waar moeten wij naar toe voor de  Beker van Vlaanderen pup en min ? meisjes  AZVK  Booischot op zat. 17 april (match 5). Jongens op zond. 18april  VABCO Mol (eveneens match 5).

Vrouwen eerste landelijk nog niet bepaald. Was voorzien voor Duffel maar er is het jeugdtornooi voetbal.

30/01 geen wedstrijden meer voor de jeugd en anderen tot 1 maart meldt de Val. Mogelijk nog wel voor Elite atleten (Ifam) of BK indoor. En een mini BK cross (alleen seniors) maar dat is een???

30/01 goed nieuws voor onze catg. cad en schol. Zij mogen terug in groepjes van 10 trainen… maar er zijn ook nog maatregelen aan verbonden. Voor onze jeugd tot en met min. is het puzzelen worden voor de jeugdtrainers omdat in goede banen te leiden. Het worden bijna onmogelijke opdrachten om al die maatregelen op te volgen… maar hou het gezond!!!

30/01 Materiaal aankoop via de Val voor de wedstrijden voor kan/benj. dat wij nodig hebben om in te richten kost ons een 2.000€ en dat in corona tijden….gelukkig hadden wij al materiaal die we nu ook kunnen gebruiken of het had ons nog meer gekost. Vorig jaar zouden wij ook al horden moeten aankopen hebben met andere hoogten (3000€) voor miniemen bij wedstrijden….wel hebben wij er aangekocht voor de trainingen. Ook de steeple balken moeten aangepast worden (Iaaf regelement).Wat is het volgende nu ik in het commissie jeugdverslag lees dat men de pup. en min. catg. gaat aanpakken.