Beste wensen voor 2023

Eerst en vooral wensen wij iedereen een goede gezondheid in veel succes toe in 2023. Dat onze atleten dit laatste hebben opgepakt was te zien in de diverse uitslagen van het afgelopen weekend.

Ook al zakten we ‘slechts’ met 27 atleten af naar de 60ste Wallenloop in Goes, toch was dit een meer dan geslaagde verplaatsing. Niet alleen grijpen we telkens de eerste zaterdag van het nieuwe jaar aan om onze nieuwjaarswensen uit te wisselen in en rond Café Baarends in Goes, maar ook is dit voor ons altijd een prettig weerzien met de verantwoordelijken van onze zusterclub AV’56 uit Goes. Van de 60 edities van deze wallenloop hebben wij met Kon. Atletiek Club Duffel een klein 50 deelnames verzorgt in clubverband. In de jaren 80 hebben we deze verplaasting meermaals gedaan met 2 bussen. Wil je meer weten over de geschiedenis van de Wallenloop, raadpleeg dan even de website van AV’56 (https://www.av56.nl/nieuws/action/read/item/3421) en vergeet ook niet het filmpje te bekijken (https://www.youtube.com/watch?v=5QiMBFmsGF4). Wie herkennen jullie hier nog op?

Genoeg nostalgische gedachten, nu meer over de wedstrijd van zaterdag 7 januari 2023. Een verslag van de organisator kunnen jullie ook lezen op de web-site van AV’56 (https://www.av56.nl/nieuws/action/read/item/zinderende-spanning-in-60e-w…).

Bij de jeugd was het een regelrecht duel tussen de 2 zusterclubs AV’56 en Kon. Atletiek Club Duffel. Wij mochten meermaals juichen voor de overwinningen van Rosalie Van Kerckhove (Meisjes U11), Samuël Torfs (Jongens U11), Wouter Van Oostveldt (Jongens U12) en Maël Carlier (Meisjes U14), maar ook voor Bente Van de Perre (Meisjes U12) voor haar tweede plaats en voor de derde plaatsen van Warre Van Dijck (Jongens U11) en Wouter Huberland (Jongens U14). Bij de Jongens U16 hadden we zelfs een volledig Duffels podium, met Arnaud Perdaen op één, Chiel Peeters op twee en Niels De Swert op plaats drie. In de wedstrijd voor de Juniors, Seniors en Masters kregen we de verrassing van de dag: nieuwkomer Wolf Beeckman behaalde in zijn eerste wedstrijd meteen de overwinning bij de Juniors Mannen. Later kaapte Jolien Denis haar overwinning mee bij de Seniors Vrouwen en legde Maarten De Nijs andermaal beslag op de tweede plaats bij de Seniors Mannen. De andere atleten liepen allemaal mooie ereplaatsen in hun respectievelijke reeksen.

Nadat we nog even nagepraat hadden in Café Baarends en iedereen terug uit de stad kwam na een namiddagje winkelen en pannekoeken eten, vertrok de bus omstreeks 17u terug richting Duffel.

Deze verplaatsing naar de Wallenlloop in Goes vindt traditioneel plaats op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar en stelt ons in staat om het nieuwe jaar goed in te zetten, en anderzijds om onze atleetjes te laten genieten. Deze wedstrijden zijn meestal minder sterk bezet dan de veldlopen in eigen land, waardoor de atleetjes gemotiveerd blijven voor de rest van het jaar. Laat ons deze traditie na de moeilijke Covid-jaren terug leven inblazen en volgend jaar op zaterdag 6 januari 2024 opnieuw met een volle bus afzakken naar het gezellige Goes.

Eveneens op zaterdag 7 januari 2023 vonden de PK Indoor van de provincie Antwerpen plaats. Een delegatie van 10 atleten van Kon. Atletiek Club Duffel maakten de verplaasting naar de Topsporthal in Gent. Ook hier hebben onze atleten het nieuwe jaar goed ingezet. Na een spannende wedstrijd op de 400m bij de Cadetten Meisjes behaalde Jenthe Van Pyenbroeck de gouden medaille in een tijd van 1:03.10. Zij won met het miniemste verschil van één honderste voor Lotte Huenaerts (ROBA). Bij de Cadetten Meisjes 800m, hadden we 2 atleten op het podium. Romy Allami won hier zilver in een tijd van 2:22.83, voor Elise Pletinck. Elise won het brons in 2:22.90. Onze atleten moesten de overwinning laten aan Yoni Nuyts (ACHL) in 2:22.57. Tot slot kon ook Jeroen Leijssenaar de zilveren medaille meebrengen naar Duffel. Hij werd 2de in de 800m bij de Juniors Mannen in een tijd van 2:00.30, na Arthur Engelen (ACHL) en voor Flor Hendrix (ABES).

Op zondag 8 januari 2023 werd de 49ste Cross van Grimbergen gelopen. Ook daar mochten 2 atleten op het podium verschijnen. Beau Biesemans werd 2de bij de Miniemen Meisjes 2de jaar en Romy Allami kon (na haar PK zilver van zaterdag) de 3de plaats bemachtigen bij de Cadetten Meisjes.

Tot slot werd Jolien Denis ook nog een tweede in de 23ste veldloop der Noorderkempen in haar achtertuin in Essen.

Uitslagen via atletiek.nu:

– Wallenloop Goes : https://www.av56.nl/wedstrijd/uitslagen/13340/file/result/item/uitslag-w…

– PK Indoor : https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/38303/

– Grimbergen: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/38390/

– Essen: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/38223/