ECCC, GP van Duffel en BK’s

04/02 Gent IFAM indoor met Zoë Laureys (400m). Sneller dan vorige week en met 55.53 opnieuw clubrecord jun.

04/02 Duffel: uitreiking Sporttrofee Gemeente Duffel in de Plaza. Genomineerden hebben een uitnodiging gehad. 3 maal in de prijzen . Ayleen Sterck ( jeugd U14 ) Mira Van Melkebeek (jeugd U 18) en Liesbet De Smet werd sportvrouw van Duffel 2022. 

05/02 Castéllon – Oropesa del Mar. ECCC Cross Country.

Onze junioren meisjes werden in 2022 Belgisch interclub kampioen en vertegenwoordigen nu ons land en dat gaat een avontuur worden….

Selectie: Emma Vanhoeck – Elke De Dobbelaere – Tine De Meulenaere. De delegatie vertrekt op vrij. 3 febr. vanuit Zaventem (17u25). Terug uit Valencia op ma.6 febr (12u25).  Ook enkele supporters maken de verplaatsing. En het roodgele team zal ook weer aangemoedigd worden door de… Spanjaarden. Dat was in het verleden ook zo. Een hoogstaande competitie met 399 atleten uit 22 landen in de diverse competities. Onze meisjes treden aan bij de U20 (juniors) waar 17 clubs (interclubkampioen van hun land) aan deelnemen. In het totaal 74 deelnemers. met start om 10u. Zie het verslag van onze voorzitter op de site van onze club. 11de bij de interclub stand met Emma als 22ste, Elke 39 ste en Tine 44ste. Zij komen ook bij erelijst op onze site van de ECCC.

Wij zijn op zoek naar een medewerker om onze site aan te vullen  (Drupal versie).

05/02 Dieckirch (Lux). Met Jolien Denis in goede doen . En wint nu ook met voorsprong !

11/02 Gent . Zoë Laureys  60m horden in 8.82 en dat is een dubbel indoor clubrecord: junior en alle catg.

12/02 Diest: Vlaams crosskampioenschap veldlopen.. Pech … Ziekenboeg goed gevuld.

Drie podium plaatsen voor onze jeugd. Bij de pup. jongens zilver voor Samuêl Torfs en brons bij de meisjes 2de jaar min. Maêl Carlier en ook bij de jongens Senne Hertohgs. Ereplaats voor Elise Pletinck die met een kapotte getrapte. spike 8ste werd.

 En zonder te lopen in Diest is Luka De Belder toch eindwinnaar van cross cup bij de 1ste jaars min. Senne Hertoghs eindigde 3de bij de 2de jaars min.

En nu op naar onze cross in Duffel !!!! Zie hoofd pagina van onze site.

19/02 DUFFEL  69 GP veldlopen.  Medewerkers gevraagd en atleten. Zie programma op onze site bij wedstrijden. Ook clubkampioenschap van pup. tot en met schol. komen op het podium ! Goede opkomst van atleten en publiek.

8 Overwinningen. voor eigen volk ! De show werd gestolen door Tim VdV die te laat aan de start kwam en met een 100 m….of meer achterstand de achtervolging inzette en dan nog ook  nog won en zijn steeple kwaliteiten nodig had om aan de aankomst te geraken …. Ook bij de dames sen. een prachtige overwinning van Jolien Denis die de revelatie van het crosseizoen aan het worden is. Bij de jun. meisjes als 2de Elke De Dobbelaere en als 3de Tine De Meulenaere . En ook een derde pl bij de jongens van jun .Eyabsera Van de Bulck  En ook een derde plaats bij de korte cross voor Jeroen Leysenaar.

Maar onze jeugd liet zich opmerken zij wonnen in hun catg : Samuël Torfs – Senne Hertoghs-Mael Carlier-Luka De Belder en Elise Pletinck (voor Romy Allami) en ook opgetekend  de eerste overwinning van Arthur Van Osselaer (schol).

Met 635 voorinschrijvingen  waren wij heel blij.  RTV had zich aangemeld en was aanwezig. Grote opkomst van onze medewerkers die zich 2 dagen inzetten om de omloop (zat 9u) enz. mee op te bouwen en na de wedstrijd (zond 16 u) af te breken (in een recordtijd). En een dikke merci aan al onze medewerkers en aan iedereen die meehielp om één van de betere organisaties van de laatste jaren te laten plaatsvinden. En nu op naar de 70ste cross van Duffel in 2024 en ook het 75 jarig bestaan van  Duffel ac.gaan wij vieren en dat op 16 maart !!!!!

19/02 Gent: BK indoor alle catg. met Zoë Laureys (400m) en zij werd 9de in de totaalstand in 56.07 en Liesbet De Smet (3000m snelwandelen) werd weer BK in 18.01.31.en onmiddelijk na doping controle vlug naar Duffel om een helpende hand toe te steken bij onze cross.

24/02 Gent: Bk studenten met Zoë Laureys. 60m horden in 8.79 verbetering van haar eigen clubrecord jun. en alle catg.  Later nog een 200m in 25.43.

26/02 Laken BK cross alle catg. Wie zorgt er voor een podiumplaats? Twee in het voorprogramma en één in het hoofdprogramma. 

Voorprogramma: Samuêl Torfs wint bij de pup. 1ste jaars en Luka De Belder bij de 1ste jaars min. en hij wint ook de eindstand van de crosscup. Ereplaats van Senne Hertoghs bij de 2de jaars min. als 5de.

Hoofdprogramma: brons bij de cad. 1ste jaars voor Elise Pletinck  en 2de bij de eindstand van de crosscup.

 Ereplaatsen: een knappe 8 ste plaats van jun. Emma Vanhoeck (pas ziek geweest) en Tine De Meulenaere als12de en ook sen. VdV  8ste, die zijn beste cross ooit bij de sen. liep.

Eindbalans van het crosseizoen : 49 overwinningen en de crosskoning is LUCA DE BELDER met 12 overwinningen ( ongeslagen).