Internationale Veldlopen – 69ste Grote Prijzen van Duffel

Op zondag 19 februari 2023 starten de G-atleten (AMH) om 12u op onze internationale veldlopen 69ste Grote Prijzen van Duffel en rond 16u sluiten de Juniors en Masters Heren deze veldlopen af. Voorlopig geeft de weermaker een schuchter zonnetje bij een temperatuur van 10 à 11°. Wij kijken in elk geval uit naar mooie en spannende op een goed beloopbare omloop op het Sportcentrum Rooienberg in Duffel.

Vorig jaar waren de weergoden ons minder gezind en werden onze veldlopen bijna volledig in de regen afgewerkt. Dit jaar zien de weersvoorspellingen voor zondag 19 februari 2023 er beter uit en hopen we zelfs op een beetje zon.

Dit jaar zitten onze internationale veldlopen 69ste Grote Prijzen van Duffel door een late wijziging in de kalender een beetje gevangen tussen het Vlaams Kampioenschap in Diest op 12 februari 2023 en het Belgisch Kampioenschap in Brussel op 26 februari 2023. Wij rekenen vooral op de atleten die minder interesse hebben in deze kampioenschappen en zij die toch nog eens een snelle wedstrijd wensen te lopen om de topconditie nog aan te scherpen.

De omloop van onze veldlopen is uitgetekend op het Sportcentrum Rooienberg. Dat geeft een goed beloopbare omloop, waarop spannende en snelle wedstrijden worden gelopen met weinig kans op blessures.

Onze jeugdatleten hebben masaal deelgenomen aan de veldlopen in de wijde regio. Meerdere keren stonden we met meer dan 50 jeugdatleten aan de start op de veldlopen van onze burenclubs. We kijken dan ook uit naar de wedstrijden waar de regio-atleten onze eigen jeugd het vuur aan de schenen komt leggen.

Bij de “oudere” categorieën zullen in elk geval Emma Vanhoeck, Elke De Dobbelaere en Tine Demeulenaere, onze Duffelse Juniors Dames die vorige week beslag legden op een mooie 11de plaats op het ECCC in Oropesa del Mar, van start gaan.

Tim Van de Velde krijgt dan weer tegenstand van Yannick Michiels, zijn collega bij Runners’ Lab. Yannick behoort tot de wereldtop in het oriëntatielopen, maar staat ook zijn mannetje in het veldlopen. Getuige daarvan zijn mooie 2de plaats bij de Seniors Mannen van vorig jaar.

In bijlage vinden jullie alvast het uurrooster en de omloop.

Inschrijvingen en resultaten kunnen jullie vinden op atletiek.nu.