Belgische titel voor Liesbet De Smet op het Allianz BK AC Indoor

Door onze eigen veldlopen konden we maar een beperkte delegatie afvaardigen naar het Allianz Belgisch Kampioenschap Alle Categorieën Indoor. Met Liesbet De Smet hadden we wel de regerende kampioene gestuurd. Liesbet verlengde haar titel op de 3.000m Snelwandelen bij de Dames en stelt zich daarmee wederom kandidate voor de Sporttrofee van de Gemeente Duffel bij de vrouwen. 

Om 12u mocht Liesbet De Smet starten op de 3.000m Snelwandelen bij de Dames. Liesbet vertrok met een klein hartje, want zij verwachtte hevige tegenstand van haar naaste concurrente Myriam Nicolas (SMAC). Ook de Nederlandse Andel van Anne startte buiten competitie in deze wedstrijd.

Andel van Anne zegevierde in deze 3.000m Snelwandelen Indoor in een tijd van 15:40.35. Liesbet kon Myram Nicolas afhouden en werd 2de in de wedstrijd in 18:01.31. Vermist Andel van Anne als Nederlandse buiten competitie deelnam aan het Belgisch Kampioenschap, werd de titel van Belgisch Kampioene in de 3.000m Snelwandelen bij de Dames toegekend aan Liesbet De Smet.

En dan vlug naar Duffel om nog mee te werken aan onze veldlopen. Maar dat was buiten de dopingscontroleurs gerekend. Liesbet werd uitgenodigd voor het welbekende plasje waardoor zij pas op het einde van onze veldlopen arriveerde op het Duffelse Sportcentrum.

Ook Zoë Laureys zakte af naar de Topsporthal in Gent om deel te nemen aan de 400m Dames. Als eerste jaar Junior moest Zoë het opnemen tegen nagenoeg de volledige ploeg van de Belgian Cheetahs. Zoë werd met 56.07 4de in Reeks 4. Vermist de 5 dames in de 5de en laatste reeks sneller liepen strandde Zoë Laureys op een 9de plaats in de totaalstand. Wel was Zoë de eerste Junior in deze rangschikking.

Uitslagen: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/38300/

Livestream: https://youtu.be/3ZVx-zi6wcY

– met doortochten van Liebet op 1:40, 3:10, 4:25, 5:35, 6:50, 8:05 en 9:20

– met Zoë op 4:23:30 en 4:29:20