Septembermaand met nog kampioenschappen.

01/09: Persbericht van politie Boducap dat meldde dat enkele jongeren op heterdaad betrapt werden en met vuur aan het spelen waren op de tribune. Er werden pv’s opgesteld. Onze Burgemeester is blij met de controle van de politie om de overlast te stoppen. En wij ook !

02/09 Mol. PK hamerslingeren : Joris Sels (ook jeugdtrainer) werd pk kogelslingeren M 40.

02/09 Evergem : Tine De Meulenaere nam als voorbereiding voor haar BK van volgende week deel aan een 5.1 km statenloop en won , maar was verkeerd gelopen en had 5.5km gelopen….laten we stellen dat haar form goed is.

Het zal nog een drukke maand worden met op 02/9 en 03/9 het BK cad. en schol. te Gentbrugge. Wie zorgt voor een podiumplaats en…. clubrecord ? Met 5 Duffelse atleten aan de start.

1ste dag: geen mirakels. bij de 3000m scholieren als 6de Arthur Van Osselaer (8.55.63) en als 11de Zakaria Allami (9.18.45) en ook een 11de plaats bij het speerwerpen voor cad. Ayleen Sterck (26m53 ) die leergeld betaalde.

2de dag: favoriete bij de cad. meisjes Romy Allami heeft haar eerste Belgische titel vast!!! Zij won de 1500m steeple in 5.14.20. Bij de cad. jongens 1500 steeple werd Matthias De Belder 4de in 4.41.20 en dat was nog goed voor een Pr.

06/09 Sp(t)ortcentrum: al een tijd geleden werden de vuilbakken weggenomen onder het afdak van de blokhut en tribune met als gevolg zwerfvuil her en der en vooral op de tribune (van de hangjongeren) en het was niet meer aan te zien. Maar sinds gisteren zijn de metalen vuilbakken er terug.

10/09: Geen memorial VDamme voor Tim VdV maar wel Zagreb (Iaaf A meeting) waar hij deelneemt aan de 3000m steeple. En met als uitslag 8.32.18 (sb) en dat na een duik in laatste waterbak (kopke onder dixit Tim). De foto met de duik komt zeker in aanmerking voor de sportfoto van jet jaar !!!!

Op 10/09 BK jun. en beloften te Jambes dat ons goed ligt. En de uitspraak over “La Meuse” van enkele jaren terug zit nog steeds in onze gedachten…..Tine (5000m) en Jeroen (800m) zijn ingeschreven maar Jeroen out wegens kwetsuur. Tine Demeulenaere ledigt de kelk tot op de bodem en eindigt 4de in 18.42.37 bij 32 gr. En daarmee sluit zij haar goed zomerseizoen af.

15/09 Appeldoorn (Ned): opnieuw een 3000m steeple voor Tim VdV. Maar tegenstand ontbrak en liep solo naar 8.46.05.

Bk aflossingen op 17/09 te Braine-l ‘Alleud met de schol. jongens als beloning voor hun PK titel. Zij liepen 10 sec. sneller dan op het PK en dat was goed voor een 9de plaats in 8.33.57. Voor Ryan De Wever en Arthur Van Osselaer hun laatste wedstrijd als scholier en worden junior. Zakaria Allami en Viktor Vandeghinste blijven scholier.

19/09 Schoolsportdag St. Norbertus 1ste middelbaar. Hopelijk blijft het droog…En dat was ook zo en het was met meer dan 150 leerlingen een drukke dag. Thomas Costermans, Tim VdV , Tom Verlinden en de coach waren voor één dag “de meester” en waren in hun nopjes. Voor mij (coach) was het mijn laatste schoolsportdag en ik ga op pensioen en geef de fakkel door aan Tom Verlinden ( ook bekend als “den burger”).

23/09 De 68 ste Scholencross van Duffel. Geslaagd over gans de lijn. Met dank aan alle deelnemers van klein tot groot. Vorig jaar 389 aankomsten nu 410. Met 86 aangekomen deelnemers is de GTID de nr 1 van de deelnemende scholen.

24/09 Dwars door Mechelen: vier maal een 2de plaats. Bij de dames 5km Emma Vanhoeck en bij de 10km Jolien Dennis en bij de heren 5km Arthur Van Osselaer en Tim VdV bij de 10km.

Woensdag 27/09 ” PASDAG ” vanaf 19u na de training bij onze sponsor Runners Lab . Mechelse steenweg 8 2840 Rumst. Men meld goede opkomst.

30/09 St. Niklaas speerwerpers festival : sinds enkele maanden heeft onze club ook een speerwerptrainer in dienst nl. Kurt De Witte , een voormalig speerwerper van RCG. En voor het eerst een clubverplaatsing speerwerpen op het programma. Alle begin is moeilijk maar de sfeer zit er in. De beste Duffelse prestatie kwam van cad. Luka Van de Vyver met een worp van 32m07 (pr).