De 70e GP van Duffel veldlopen 04/02 voorbeschouwing.

Nadat wij deze week heel goed nieuws kregen wat de renovatie van de Jan Borremans piste betreft is het nu de jaarlijkse veldloop die de aandacht trekt. Kijk ook eens bij Geschiedenis GP veldlopen van Duffel.

Een rijk verleden waar wij zeker fier mogen op zijn. Een cross inrichten is geen sinecure en dat 70 jaar volhouden. Alleen onderbroken door 2 corona jaren. De recordhouders winnaars zijn bij de vrouwen onze eigen Anja Smolders met 10 overwinningen en bij de mannen Eugeen Allonsuis en onze eigen Hans Janssens met 4. Wat het aantal deelnames betreft staat dit wellicht met 25 op mijn naam…. maar ook een sliert Duffels atleten staan te pronken op onze erelijst samen met ene Emiel Puttemans en te vermelden ook de eerste cross overwinning van Olympisch kampioen Gaston Roelants als scholier.

Wij hebben de kaap van de 665 inschrijvingen bereikt en dat had gerust wat meer mogen zijn, maar de herschikking van de kalender door het EK is wellicht de oorzaak hiervan alhoewel het veldlopen ook niet in de lift zit wat het aantal deelnemers betreft.

Op het voorbije PK werden door de Duffelse crossers niet minder dan 8 overwinningen behaald en het is dus uitkijken naar een vervolg op het Duffelse sportcentrum. Tot en met scholieren is het ook het club Kampioenschap.

En het werden 7 Duffelse overwiningen.