Toch nog een Belgische veldlooptitel

In Oostende-Stene bleven wij wat in wind en blubber zonder titel, maar master Jan Blockx zorgde dan maar in Seraing voor de Belgische titel bij M 45.
Op een loodzware slijkerige omloop nam hij onmiddellijk voorsprong van een 25-tal seconden op zijn voornaamste concurent Peter De Vocht. Maar in de laatse ronde bleef Jan zijn spike in de blubber steken, zodat hij met één spike aan de voet en één in de hand toch nog met ruime voorsprong winnaar werd. Zijn commentaar: enkele jaren geleden liep ik hier verloren bij de opwarming van het Bk 10km en miste de start en wilde nu persé die Belgische bij mijn laatste crosskampioenschap en heb dan maar op één kous en één spike de laaste ronde gelopen.
En wij zullen zeker Jan Blockx missen op het volgend crosskampioenschap, want met hem er bij is er altijd ambiance.