Ifam Flanderscup te Oordegem

Voor een uitgebreid verslag vanuit het thuisfront samengesteld uit de “live” uitslagen door de webmaster zie www.duff.be.
Weer geen echt atletiekweer, was het in het begin nog zonnig (goed voor de sprinters) met veel wind, dan werd het later op de avond wel windstil maar koud (goed voor de afstandslopers). Van een aangenaam terraske doen geen sprake.
Wat de Duffelse uitslagen betreft toch heel wat meevallers en pr’s.

Hans Meeus 3de bij het speerwerpen (60m30). Bij de werpers waren er met handschoenen aan tussen de worpen. En diegene die in korte broek  thuis vertrokken was, had het helemaal niet warm…

Net geen EK junioren limiet voor 800m loper Brecht Bertels, 1.49.95 is wel goed voor een nieuw junioren clubrecord.

En ook dubbel clubrecord (jun. en alle catg) mocht niet ontbreken en daar zorgde Ine Hugaerts voor op de 200m met een tijd van 25.29. Zij mocht wel mee opwarmen voor de 4x 400m met de Belgische ploeg maar bleef als invaller naast de kant staan. Zij heeft er wel een nationale uitrusting aan over gehouden . Voor het EK??
Maar niet alles verliep vlekkeloos voor onze atleten.Laura De Launoit ziekjes keerde na de 100m huiswaarts. Arno Nackaerts werd door de haas van dienst gehinderd. Laudon Liekens trof het niet met de reeks indeling en dit tot ergernis van zijn vader..
Hoopvol is dat Simon Denis terug in running is. Zus Tessa is terug thuis van de USA en gaat niet meer terug.

Bij het naar huis rijden vernam ik dat Manu Loverie forfait geeft voor PK en VL halve marathon te Nijlen voor zondag met hamstring problemen.
Gevraagd voor volgend weekend goed atletiekweer.