BK indoor alle catg. en crosscup Rotselaar

Zaterdag BK alle catg. te Gent: 2 maal zilver!!!!!
Liesbet De Smet bij de 3000m snelwandelen in 16.41.67 wat energie kostte en dat was aan haar te zien na de aankomst.
Zilver ook voor Jolien Leemans bij het verspringen met een sprong van 6m13 (clubrecord) ondanks rugklachten en klooien met haar aanloop. Maar ook in de 60m reeksen liep zij een nieuw clubrecord 7.83!!!!! en miste net de finale.
Ine Hugaerts, won de B-reeks 400m in 57.30, maar dat was net niet goed genoeg voor het podium ….
De Hollanders in de schaatswereld noemen dat een “blekken plak”…….

Zondag in het kader van de crosscup te Rotselaar werden de Vlaamse cross titels betwist en als slot het BK voor masters.
In het voorprogramma bij de aflossingswedstrijd winst voor onze benjamins meisjes.Zie blog Ilse.
Bij de cadetten meisjes als wij de uitslagen per jaar bekijken: 1ste jaars Melissa Vets 5de – Noä Wijns 8ste.  Bij de 2de jaars: Aline Delbaen 8ste.
Bij de cadetten jongens werd Tim Van de Velde al uitgeschakeld in de start waar hij ten val kwam en overlopen werd door de ganse meute. Van verder lopen was geen sprake en hij had verzorging nodig. Hopelijk kan hij de volgende dagen terug trainen.
Scholier Laudon Liekens eindigde bij de 1ste jaars knap 4de en dus ook weer net naast het podium.
Bij de korte cross een knappe 5de plaats van Brecht Bertels en als 11de Maarten Mortelmans die een moeilijke dag meemaakte.
BK masters: een hectische start (met teveel deelnemers en trek en duwwerk)  was de oorzaak dat Manu Loverie op achtervolgen aangewezen was en uiteindelijk bij de M35+ brons bij het BK en bij het Vlaams zilver opbracht.
Voor Manu kwamen deze kampioenschappen enkele weken te vroeg na zijn kwetsuur.
Zie ook recente nieuwtjes van de webmaster.