Duffel ac en zijn Hollanders enz.

Dat wij een zusterclub hebben ( Av 56 Goes) in Holland is bij iedereen bekend. Dat wij graag geziene gasten zijn bij de Warandeloop Tilburg dat weet ook bijna iedereen.
Maar dat er ook ook Nederlanders aantreden in Duffelse clubkleuren is niet bij iedereen bekend.
Zondag eindigde Niek den Exter (afkomstig Terneuzen) op het Nederlands kampioenschap korte cross in Kerkrade als 26ste. Niek zal ook deelnemen aan het PK in Duffel.

Een meer bekende naam is Roy van Son. Na heel wat rondzwerven is hij nu inwoner van Zurich….
en voor Roy komt er een heel belangrijk weekend aan want zaterdag trouwt hij in Annecy (Fr) met zijn Elodie. Nadien zal in het hooggelegen Megève een feestelijk vervolg komen. En wij hebben mee gefeest… zie verslag onder.

Volgend weekend is er ook de crosscup van Hannuit met Brecht Bertels en Sara VandeVelde die op zoek gaan naar punten voor de eindrangschikking .Jozef Kahan bracht ons telefonisch (wij waren nog aan het brunchen in Megève)  op de hoogte en was heel fier met de 2de plaats van Brecht. 
Cross Ekeren: een 2de plaats van Jente Joly.
Manu Loverie wint in Vilvoorde en dat is zijn 10de crossoverwinning  !!!!!!!

En te Gent in de Topsporthal is er het Vlaams kampioenschap alle categ. indoor.
Zaterdag een zilveren plak voor Liesbet De Smet bij het snelwandelen.
Jolien Leemans en Ine Hugaerts gaan voor podiumplaatsen, of zorgt Maarten De Nys voor de verrassing ?
Zie live uitslagen op de val site en recente nieuwtjes van de webmaster..
Ook kregen wij nieuws vanuit Gent. Maarten De Nys meldde ons dat zijn 3000m geen meevaller was.  Jelle Van Bogaert dat Ine Hugaerts zilver behaalde bij de 400m (clubrecord) en het verspringen van Jolien hebben wij uiteindelijk met ” live uitslagen” kunnen volgen (wifi) en dat was spannend met net geen podium en dat met een sprong van 6m04..


De trouw van Roy Van Son willen wij u niet onthouden, wij (voorzitter en coach en de vrouwen) waren woensdagmorgen om 4u al afgereisd naar Megève en in de late namiddag in het onder gesneeuwde mondaine stadje aangekomen .
Donderdags heeft onze voorzitter al zijn ski talent laten bewonderen, wij met de bergliften… foto’s volgen nog. Maar het zonneke was present en was het heerlijk vertoeven boven. 
Vrijdag, terug skiën voor onze voorzitter, maar het was nevelig en tegen de middag was het al gedaan met skiën. Wij hebben dan ‘s avonds onze schade maar ingehaald met “raclette” (kaasfondue).
Zaterdag trouwdag: een autotrip van een 60 km naar het lager gelegen Annecy waar de trouwplechtigheid plaatsvond in het stadhuis, gelegen aan het prachtige meer en daar bleek dat een Hollander met een Française trouwen geen sinecure is en er een tolk bij nodig was. Maar de stemming zat er onmiddellijk in wanneer de ambtenaar van de burgerlijke stand Roy zijn naam uitsprak met Roi …  
Bruid en bruidegom zagen er stralend uit alhoewel Roy met keelpijn geplaagd werd.
In de namiddag terug naar Megève, waar wij vlug onze beste kleren aantrokken (niet onze beste schoenen) en op naar de “receptie” met glühwein buiten op een ogenblik dat het sneeuwde. 
Vandaar met de wagen in de sneeuw naar het hoger gelegen Mont d’Arbois waar het avondfeest plaatsvond in een schitterend decor, Aan tafel met bij mij verschillende bekende Hollandse trainingsmakkers van Roy.
Een feestdis die duurde tot na middernacht en opgeluisterd werd met een fotomontage over Elodie en Roy hun leven en ja zowaar het clubshirtje van Duffel was er bij. Wanneer wij in de late uurtjes “huiswaarts” keerden was de stem van Roy helemaal weg. 
Zondagmiddag opnieuw aan tafel voor een brunch als “afscheid”ook al in een prachtig decor.
Wij hebben daar Roy de medaille van de Duffelse sportraad uitgereikt voor zijn 3de pl. op het Nederlands cross kampioenschap van vorig jaar. Maar zijn stem en ook bij die van zijn kersverse vrouw liet het helemaal afweten….
Roy en Elodie bedankt dat wij er mochten bij zijn en altijd welkom in Duffel.. de koffie staat klaar.