Van alles en nog wat….dit weekend

Vrijdag (18/09) in extremis de Val testen op het programma gezet en ook al een coopertest .
Maar de weermaker was spelbreker, toch kon een fikse bui de pret niet verstoren. Schijnbaar loopt onze jeugd graag door de regen en de plassen.

Zaterdag (19/09) is het onze Scholencross… met om 10u al een gezamenlijke opwarming met muziek De splinternieuwe geluidsinstallatie, aangekocht door onze club en KFCD, zal voor het eerst door onze club gebruikt worden!!!
Niet het verhoopte aantal deelnemers met bijna alleen de Duffelse scholen (met dank aan de begeleidende leerkrachten) aan de start.
In het kader van de SVS veldloopweek zijn er in bijna alle omliggende gemeentes scholencrossen die door de sportdiensten van de gemeentes gepromoot worden… in Duffel is dat anders. 
Gelukkig vinden wij SVS  en de Duffelse KBC bank als sponsors om het geheel rond te krijgen .
Sportief liep alles vlot, bleven wij bijna droog en Schepene van jeugd An Verlinden zag dat het goed was en mocht op het hoogste schavotje plaatsnemen als 1ste moeder…. 

Voor onze jeugd zal het rennen worden van de scholencross in Duffel naar Lier voor de voorlaatste meeting van het Open Antwerps criterium.
Minieme Jo- Anne Liefooghe zorgde met 12m66 voor de zoveelste verbetering van haar eigen clubrecord kogelstoten. Zij krijgt dan ook de titel van “miss clubrecord 2015” achter haar naam!!!!!
.
Zaterdag vindt ook het PK 10.000m plaats in de grensgemeente Essen op een mooie 4 baanse piste.
Wie zorgt voor titelgewin ?
En het titelgewin blijft maar doorgaan, deze maal Jurgen Torfs bij de master +35 (34.00.22) en super master Manu Loverie bij de +40 (33.17.23)

Zondag te Ertvelde (20/09) is er nog het BK aflossingen met slechts 2  Duffelse teams de 4x200m dames alle categ., met podium ambities en de 4 x800m masters vrouwen (clubrecord ?).
Duffelse damesploeg schrijft geschiedenis en behaalt de Belgische aflossingstitel 4 x200m in de nieuwe clubrecordtijd van 1.41.15 en dat is de eerste Belgische aflossingstitel van de spurtersgroep in de geschiedenis van de club. Aan  Laura De Launoit, Eline Rombouts, Ine Hugaerts en Jolien Leemans een dikke proficiat. Als ook aan de trainers Jelle van Bogaert en Tom Schippers die beloond werden voor  5 jaar werk.
Dames masters eindigden 8st bij de 4x800m in 12.14.30 (clubrecord).


Dinsdag (22/09) Sportdag van St. Norbertus: Tom Verlinden, Coralie en André Boonen zorgden er voor dat 160 leerlingen van het 1ste middelbaar mochten kennismaken met diverse atletiek diciplines.
Spijtig genoeg hield de weermaker het niet droog……

Vers van de pers: heel wat kranten artikels over onze 2 beloften kampioenen de voorbije dagen in (HLN- GVA -HNB) ) en in de nieuwsbrief van atletiekleven met prachtfoto’s . Zie recente nieuwtjes.
En heden (17/09) in het HLN, 2 foto’s van ons Beker van Vlaanderen team meisjes met hun voorkant en achterkant….