Een BK in Duffel

Het eerste BK van het zomerseizoen zal zaterdag 07/05) plaats vinden op de Jan Borremans piste. Om 18 u zal de 3000m steeple vrouwen van start gaan gevolgd nadien van 4 maal een 10.000 m.
 Zie op www.duff.be.
Van Duffelse zijde start bij de mannen onze PK 5000m Maarten De Nys die in goede doen is. Haas van dienst is onze gastloper Mats Lunders.
Bij de masters Joachim Poortmans (ook vorige week PK M35 geworden) en onze kok van de CM Marco Maerten.  Supporters zijn welkom.
Het was middernacht wanneer ik van het Sportcentrum terug thuis keerde…..
Alles prima verlopen, geen problemen bij de steeple en ook alle rangschikkingen 10.000m zonder fouten en dat was de vorige jaren op andere plaatsen wel anders.
Wat de Duffelse 10.000m deelname betreft bij de masters: Joachim Poortmans als 7de in 34.33.85 en Marco Maerten 14de in 39.21.16 en die moest de kelk ledigen tot op de bodem. Het warme weer eiste zijn tol.
Een mooie 10de plaats voor Maarten De Nys en hij was daar tevreden mee (32.26.95).
Wij ontvingen talrijke felicitatie s voor de organisatie en wij mogen zeker Joris Verlinden en zijn talrijke medewerkers hiervoor bedanken !!!!!

In de namiddag nemen onze meisjes cad. en schol. te Brasschaat deel aan de beker van Vlaanderen in 3de landelijke B. Sven Marien is de trainer/ploegleider van dienst  en bij de jury Leo De Smet.
Onze meisjes cad .en schol. eindigen knap 2de en promoveren. Maar er zat nog meer in … 2 atleten stuurden hun kat. Maar aan diegenen die er wel waren een dikke proficiat. Met dank aan trainer Sven Mariën die er teamspirit inbracht!!!Werptrainer Koen Leemans kon ook nog in extremis verlof krijgen op zijn werk zodat onze atleten prima begeleid werden terwijl wij in Duffel het BK in goede banen leiden.

Eveneens zaterdagnamiddag clubverplaatsing voor onze jeugd naar de meerkampen van Machelen.

Wellicht sneuvelen er clubrecords ? Nog geen uitslag…
Wel weer winst met clubrecord van minieme Joke Liefooghe te Heusden- Zolder  13m75 ver met de kogel !!!!!! Zij won ook nog het hoogspringen met 1m45.


Zondag is er in het Koning Boudewijn stadion de GP Mingels en waar onze spurters aan deelnemen.
Organisatie faalt.
Met een uur vertraging kon Inge Hugaerts aan haar 400 m beginnen en zij eindigde 2de in 56….
Veel vroeger in de namiddag liep Maria Vega Escribano de 200m in 25.97 en dat is voor onze club een TOP 5 plaats .
ZONDAG  is er tijdens de eindronde vuurwerk terecht gekomen op 2de baan van Duffelse piste ter hoogte van de staantribune…herstelling zal nodig zijn. De nodige vaststellingen werden gedaan.

Woensdag 11 mei om 13u30 : SVS lagere school meeting.


Vrijdag      13 mei om 18u00    KIDSDAY atletiekfeest voor onze jeugd  !!!!!!!


Zondag     22 mei Duffel Flanders Classics ook voor-inschrijven voor Duffelse atleten (vanaf cad.).


Zaterdag    28 mei Fun en Familie dag met BBQ ( vooraf inschrijven).