Kids Day en Beker van Vlaanderen en PK meerkampen jeugd

Woensdag (11/05) SVS scholenmeeting (lager). Een 250 leerlingen namen deel aan de meerkamp .
Een 5-tal vrijwilligers van Duffel ac werkten mee aan de organisatie.

Vrijdag den 13de KIDSDAY, een 80-tal voorinschrijvingen en uiteindelijk 140 deelnemende kinderen  en waaronder een delegatie van Bonheiden . Wij hebben niets anders dan tevreden gezichten gezien en Ilse Wilms en haar medewerkers verdienen zeker een dikke merci!!!

Maar voor de andere Sinksendagen voorspelt de weermaker niet veel goeds.

Zaterdag (14/05) een verre verplaatsing naar Lanaken voor onze dames. Een knappe 5de plaats bij de eindrangschikking. Koude wind liet geen topprestaties toe. Jolien Leemans won zowel het hinkstap- springen (11m55) als het verspringen (5m94), spijtig genoeg met windvoordeel. Ine Hugaerts de 200m in 25.25. 
En Jolien zorgde ook nog mee voor de overwinning bij de 4 x100 aflossing samen met Ine Hugaerts, Laura De Launoit en Eline Rombouts, met een clubrecord er bovenop in 48.16 en dat is een toptijd. Maar ook onze andere atleten  hebben zich ingezet ( van onze eerstste jaars cadetjes tot en met master Karine) en vandaar de knappe eindrangschikking. Bedankt aan allen die mee naar Lanaken reisden.


Zondag (15/05 ) onze herenploeg naar Tessenderlo. En ook een 5de plaats!!!
Knappe overwinningen voor Brecht Bertels die de 400m won (50.59). Voor de stunt zorgde Tim Van de Velde (4.06.04) beste spurter op de 1500m en die ene Jan Van Den Broeck netjes voorbleef (4.06.45)
Een verrassende overwinning van Pieterjan Peetermans op de 100 in 10.99 maar spijtig genoeg met windvoordeel. Maar dankzij onze andere atleten die mee voor puntengewin zorgden was er van degradatie gevaar helemaal geen sprake en dat werd dan aan de coach met de glimlach medegedeeld…..

Maandag (16/05) reizen onze jeugd meerkampers naar Turnhout voor het PK en dat zou wel eens een lange dag kunnen worden. Om 18u.melde men mij 3 maal goud: benjamin jongens Rocco Geysels- pupillen meisjes Zoë Laureys  – miniemen Laura Van den Brande met een evenaring van het stokoude club record hoogspringen 1m53. Zie fotos blog Ilse.En Aline Delbaen neemt in Rehlingen ( Duitsland ) deel aan een 2000m steeple in een internationaal gezelschap, 40 jaar geleden nam ik en ook Marc Nevens al deel aan deze hoogstaande meeting.
Aline liep 7.12.88 en eindigde 5de.

Woensdag (18.05) neemt Brecht Bertels deel aan de Int. meeting van Nijmegen ( 800m).
Brecht Bertels is back met 1.48.78 /800m geeft hij visitekaartje af (5de) en eerste Belg dixit Jozef Kahan.

De voorbereiding van onze Duffel Flanders Classics is volop bezig.
Ook onze eigen atleten dienen online in te schrijven.


Minder goed nieuws van Sara Vande Velde die al geruime tijd op de sukkel is met haar gezondheid. Zij gaat zich de komende tijd focussen op andere zaken.


Zaterdag 28 mei.
Inschrijven voor onze Familiedag ( springkasteel aanwezig)  en  BBQ niet vergeten !!!!!!!