PK steeple – Familiedag en BBQ

Woensdag 25/05 Namen: Liesbet De Smet verbetert haar eigen clubrecord snelwandelen 5000 m en brengt het op 27.28.39.

Het atletiekweekend start al op vrijdagavond te Booischot  (27/05) met het PK steeple en Tim Van de Velde gaat niet op recordjacht maar gaat “hazenwerk” verrichten voor Dries Peeters die ook op zoek gaat naar het EK U18 min. Aline Delbaen ziet af van deelname na dat zij de vorige 2 weken al een steeple heeft gelopen. 1, 2 en 3. Op een natte piste is het niet evident steeple te lopen….
Als “haas” liep scholier Tim Van de Velde naar een zoveelste provinciale titel. Zilver was er voor cad. Kobe Geyskens en brons voor junior Glen Leys die voor het eerst op een kampioenschapspodium stond… maar zijn medaille (en ook  Kobe en Tim) heeft hij nog te goed, want de voorzitter van het PC was huiswaarts gekeerd met de medailles. Leuk is anders..

Zaterdag is er de IFAM meeting te Oordegem vanaf 10u in de voormiddag tot in de vroege uurtjes van zondagmorgen met een beperkte Duffelse deelname. Maar een deelname dat kon tellen !!!!
Jolien Leemans wint het verspringen  met een sprong van 6m12.
Ine Hugaerts verbetert het clubrecord 200 m – 24.60 is de nieuwe tijd.
En Brecht Bertels loopt een pr 1500m  3.43.40 en bevestigt hiermee zijn goede conditie van de laatste weken.

Wij verwachten een massale opkomst bij de FAMILIE DAG (met springkastelen) en BBQ (met 200 voorinschrijvingen).Geslaagd over heel de lijn. Alhoewel een vader er een sleutelbeenbreuk bij zijn val er aan overhield. Koen Leemans telde 196 eters. En het bleef droog en dat is voor onze organisaties al heel wat. En een dikke merci aan iedereen voor het welslagen van onze familiedag.


Zondag is er voor onze jeugd dan het Antwerps criterium te Mol. Kortom weer druk voor onze trainers. En daar was de regen wel van de partij maar toch slaagde Laura Van den Brande er in het clubrecord 150 m horden te verbeteren. De nieuwe tijd is nu 22.31.Minder goed nieuws van Maarten De Nys die vorige zondag niet fit was om deel te nemen aan onze Flanders Classics en in de loop van de week diende opgenomen te worden in het ziekenhuis van Bonheiden (met een virus en bacterie).
Vanavond (25/05) op bezoek geweest en Maarten zijn aangezicht zag er niet mooi uit. Opgezwollen oogkassen, maar gelukkig zijn de ogen niet aangetast. Hopelijk brengen de baxters die men hem geeft beterschap, dat wij hem dan ook wensen.

Maandag (29/05) vielen er tijdens de trainingen weer bakken regen uit de lucht en was iedereen doornat. Opmerkelijk dat velen geen droge kledij bij hadden om naar huis weer te keren.
In de toekomst best een rugzak met droge kleding is een must…want het Belgenland is regenland.
Kleedkamers met douche mogelijkheden staan ter beschikking.