Duffel Flanders Classics

Een super druk week achter de rug met 2 vergaderingen op de Val en ook vele uren werk aan de voorbereiding van de meeting. De beschadiging aan de piste veroorzaakt door voetbalvuurwerk is ook hersteld want dat baarde ons zorgen. De zoektocht naar hazen is ook niet evident. Kortom een drukke bedoening en niet alleen voor mij. Vraag het maar aan Marc ,Joris, Coralie en ook aan onze schatbewaarder Raymond (ondanks een dagje ziekenhuis woensdag)

Zaterdag (21.05) vind het Vlaams Kampioenschap plaats te Oordegem met Jolien Leemans en Ine Hugaerts die op medaille jacht gaan . Onze Spaanse gastatlete Maria Vega neemt ook deel.
Jolien Leemans zilver met een prachtige serie sprongen met als beste 6m25 en dat is natuurlijk een nieuw clubrecord. Een heel blije Jolien gezien!!!
Brons voor Ine Hugaerts op de 400m (55.42) waar de wind spelbreker was .
Overwinning in de B-reeks 400m van Maria Vega Escribano in 57.53 (de microman liet zijn beste Spaans horen) en dat is een TOP 5 prestatie in onze club.
Maar ook goede prestaties van Laura De Launoit die zowel haar pr 100 m evenaarde (12.61) en een pr op de 200m (25.66) en dat is ook goed voor een TOP 3 prestatie. Het debacle van vorige week is dan ook vergeten.

Onze jeugd neemt deel aan het Antwerps criterium te Edegem met een nieuw club- en provinciaal record discuswerpen van miniene Joke Liefooghe (33m67).
 En zondag ook aan het voorprogramma van onze
 DUFFEL FLANDERS CLASSICS. De Memoriaal Vertommen-Cuddy.  En maar hopen dat het droog blijft..
De opkomst van onze Duffelse atleetjes lag aan de magere kant, maar zij die er waren zorgden voor knappe prestaties. (Zie blog Ilse). 
Nadien volgde het inwerpen van de nieuwe discusring en kooi met Burgemeester Marc Van der Linden onder het oog van de Schepenen Sofie Joosen, An Verlinden en Nora Bertels en nog andere prominenten. Dank ook aan de technische dienst van de gemeente !!!!!!
In het hoofdprogramma, met jacht op EK U 18 lieten onze steeple lopers zich van hun beste kant zien. Nog wel geen limiet maar toch een goede 7.01.44 (2000 m steeple) voor Aline Delbaen.
En voor de de stunt zorgde alweer Tim Van de Velde met de 2de beste 2000m steeple tijd ooit bij de scholieren 5.47.90 en lukt hij een 2de EK limiet alsook club- en Provinciaal record. Onze steeplelopers mochten het ook gaan uitleggen op ATV en Tim en Aline kan men zien en horen op de site ATNI.
Een ander hoogtepunt was de 800 m bij de mannen met een duel Isaac Kimeli (1.48.41) en Brecht Bertels (1.49.21) en wij mogen wel zeggen BRECHT is back!!!
Echter na de 1500 A-reeks was de pret er af met stevige regenbuien zodat er zelfs een 30 min. onderbreking was. Toch waren er heel wat moedigen die ondanks de omstandigheden er toch nog het beste van maakten. Zie ook recente nieuwtjes webmaster.
Ondanks een niet goede datum en ook geen goed weer een geslaagde meeting!
Met dank aan iedereen die daar toe bijdroeg.


Dinsdag (24/05) Afsluiten van de Start to Run sessie 2016.
Coördinator Benoit Leloup en lesgever Philippe Heymans zorgden er ook voor dat er sfeer was met muziek en met de nodige aanmoedigingen slaagden 10 deelnemers in hun test 5 km! Nadien werd er nog gezellig nagekaart aan de blokhut. De leuze is nu blijven voortdoen en op naar de 10 km en dat kan zeker ook als lid van Duffel ac. Zie ook foto op onze website.


Zaterdag 28 mei: familiedag met springkasteel en BBQ met een 200 tal inschrijvingen.