BK alle catg 25 en 26 juni

Zaterdag en zondag vindt het BK alle categ. plaats in het Koning Boudewijn stadion met een klein Duffelse kranske deelnemers.Waar tussen enkele kandidaten voor het podium (Jolien en Ine) of zorgt Brecht Bertels voor de verrassing ?
Een laatste optreden voor Duffel ac van onze Spaanse gast loopster Maria Vega (400m) die komende donderdag terug huiswaarts vliegt en over haar Duffelse opvang heel tevreden is. Zij zegt dat ze Duffel gaat missen.
1ste dag: Ine Hugaerts loopt zich in de finale van de 400m met winst in haar reeks in 55.56. 
                Maria Vega Excribano neemt met 57.27 afscheid en zij deed dat met allure! Met rode short                 en in onze clubshirt met de gele en rode banden… en dat zijn ook de Spaanse kleuren.   
                Brecht Bertels wint op zijn beurt zijn reeks 800 m in 1.50.57, goed voor een finaleplaats.
                Aline Delbaen loopt met 4.47.65/1500m een pr.
                Nadien brak er een onweer uit en moesten wij hoog in de tribune vluchten….

2de dag: Jolien Leemans zorgt voor de Belgische titel en wint met een sprong van 6m32 het verspringen. Daar haar winnende sprong met windvoordeel was en haar 2de beste sprong 6m26 zonder windvoordeel is dat goed voor een nieuw clubrecord. Voor Jolien, die vrijdagavond om 22u nog een examen moest afleggen, (studente geneeskunde 4de jaar) een bekroning voor haar inzet!!!   
Ine Hugaerts behaalde, zoals vorig jaar brons op de 400m in 54.87, na een sterke laatste rechte lijn.
Geen podiumplaats voor Brecht Bertels bij een rommelige finale van de 800m waar hij veel te veel meters aflegde.
Water genoeg voor steeple loper Glen Leys die ook nog een stortbui over zich kreeg maar toch een pr liep.  
   
Snelwandeldag van Liesbet De Smet. Zondag is Liesbet gastvrouw van een 25-tal snelwandel atleten, waaronder een aantal Nederlandse. Er staan 2 trainingen op het programma en natuurlijk ook een gezamenlijke picknick. Alvast een mooi initiatief van Liesbet!!!
Heel goede opkomst en een pluim voor Liesbet voor de organisatie.