Eind mei en begin juni onze Classic

28/05 Naaldwijk: Zus en broer Allami lopen steeple. Romy een droge steeple en dat is zonder waterbak omdat zij nog miniem is. Zij won de 1000m meisjes in de knappe tijd van 3.28.65 en cad. Zakaria als 2de bij de 1500m steeple in 4.57.44.(Pr). Maar zijn tijd werd door de val niet gehomologeerd omdat het een mix race was.  

                                           SCHITTEREND WEEKEND !!!!!

28/05 Familiedag en BBQ (met 85 eters) heeft concurrentie van allerlei feesten en wedstrijden overleefd. Gezellige namiddag en avond met lekker eten en later op de avond het volgen van de steeple van Tim (live ) op de IFAM met een ontlading. Laat op de avond is hij nog naar de blokhut gekomen… en goede nacht komen wensen aan diegenen die blijven plakken waren. Kortom toch een topdag voor onze club.

IFAM: met Tim VdV (steeple) En Bingo…Tim loopt EK minimum voor het EK en met 8.27.37 een nieuw clubrecord en was ook de beste Belgische atleet op de IFAM. Zie atletieknieuws.

28/05 en 29/05: Herentals PK en Vlaams Kampioenschap meerkampen met 3 Duffelse atleten. Zoë, Roos, en trainer Tim (nieuw bij Duff). Clubrecords en nog andere mooie uitslagen in het verschiet ?

Tim Ongena: 8ste senior na de eerste dag met 2151pt. en ook 8ste bij de eindstand met 3.841 pt.

Zoë Laureys: Na de eerste dag ruim aan de leiding met 3.128 pt en op weg naar dubbel titelgewin? En op de 2de dag liep zij als afsluiter de 800m solo in de regen in 2.18.72. Zij werd zowel PK als Vlaams kampioen met een totaal van 4.983 pt. Kassa, kassa.

Roos Vanden Berghe: Pechvogel, was ziekjes na de eerste dag en ging niet meer van start op de 2de dag.

Rehlingen ( Dtsl): Tim VdV aan de start van een sterk bezette 3000m steeple…. Een halve eeuw geleden stond ik er ook aan de start (800m) en onze hoogspringer Paul De Preter verbeterde er zelfs het Belgisch record. Ook Marc Nevens is goed bekend daar… En wint zowaar in 8.30.26 na weer een laatste snelle ronde.

New: onze pup. en min.  meisjes “moeten” naar IEPER voor de finale van de Beker van Vlaanderen (later meer hierover).

06/06 Onze CLASSIC op maandag 2de Pinksterdag met ook een voorprogramma voor de jeugd en ook voor G-atleten (100m en 1500m). 1500m met luxe haas Tim VdV op de 1500m alsook Brent Leys en Jeroen Leijssenaar. Maarten Heylen en Senne Segers (800m). Lisa Jennen (800 en 1500m alsook Sofie Van de Velde (800 en 1500m) . Een dikke merci aan onze hazen is hier zeker op zijn plaats!

Wind  weer stoorzender… en toch werden talrijke pr’s opgetekend zowel bij de jeugd (zie blog Peter)  als bij de groten. De werpers hadden minder last van de wind en zelfs een nieuw clubrecord speerwerpen juniors en alle catg. (39m39) van Roos Vanden Berghe en die bij het kogelstoten ook een nieuw clubrecord (jun.) liet optekenen (11m31). Duffelse atleten op het hoogste schavotje: Roos Vanden Berghe(speer) Emma Vanhoeck (1500m) Zoë Laureys (200 ) en die bij de 100m DDQ liet optekenen. Opmerkelijk het hazenwerk van Tim VdV na een nachtelijke terugtocht van zijn succesvolle steeple in Rhelingen. Het was niet de opkomst van voor de pandemie, of er nog een vervolg aankomt aan onze classic dat zal de toekomst uitwijzen. Toch bedankt aan al diegenen die ons trouw bleven.

10/06 Ninove: Zoë Laureys op zoek naar een 100m tijd na haar valse start in Duffel. Voorzichtig gestart deze maal en 12.11 als resultaat en dat is momenteel de beste schol. jaar tijd in Belgen land. Wellicht ook goed voor de Memorial ( jeugd) deelname.

12/06 Tim VdV is met zijn manager Marc Cortjens afgereisd naar het Finse Turku waar hij dinsdag deelneemt aan een sterk bezette steeple. Opnieuw een pr 8.24.56 en dat met een zware heenreis in de benen. Het ziet er ook al goed met zijn ranking voor deelname aan het WK. Spannende tijd in het verschiet. Zie volgende blog.

24/06 Uitreiking Crosstrofee PC van vorige winter: beter laat dan nooit met 4 Duffelse winnaars en nog 12 anderen in de top 10. Zie blog Peter..