Half juni op naar de vakantie

De voorbije weken waren super druk en er zijn wel examen voor de studenten maar de atletiek molen draait verder en hoe. 

14/06 Turku (Finland) : Tim VdV in extremis aan de start gekomen van een sterk bezette 3000m steeple geraakt, laat 8.24.56 op tekenen (pr en clubrecord) .Hiermee scoort hij ook goed voor de ranking (WK deelname). Bij de Belgische ranglijsten staat hij nu 6de voor grote namen zoals Gaston Roelants en Emiel Puttemans. Zie ook vorige blog. Dank zij deze wedstrijd behaald hij voldoende punten bij de World ranking en is zijn deelname aan het WK een feit !!!!

Duffel: Margaux Geets ( voormalig topsportstudente) stopt met competitie en zet alles in op haar studie.

18/06 Duffel : Liesbet De Smet organiseert haar jaarlijkse snelwandeldag ,19 atleten hebben zich aan gemeld . Vooral Nederlanders. En het zal “puffen” worden…..32 gr. in het verschiet . Toch en geslaagde dag. En er is vraag om terug een snelwandel wedstrijd in Duffel in te richten.

18/06 Nijvel met Zoë Laureys ( 400m horden) in een sterk bezette wedstrijd. Zij bleef net boven de 60 sec. in een ondermaatse organisatie.

18/06 Booischot : Antwerps jeugdcriterium.  Zie blog Peter.

Een volgend volgend weekend zal het druk zijn!!! En het werd een schitterend weekend.

24/06  Uitreiking crosstrofee PC Antwerpen. Zie blog Peter.

24/06 : BK alle catg Gentbrugge : geen Tim VdV aan de start van de 1500m . Ziek geworden na de verplaatsing naar Turku. Wel aan de start Zoë die geselecteerd is voor het EK U 18 in Jerusalem . Zij eindigde 2de in haar reeks met 59.26 (3de Europese tijd) en is dus geplaatst voor de finale van zondag.

26/06  En Zoë eindigde 4de in de finale 400m horden  met een schitterende  57.96 en dat is een nieuw Belgisch record scholieren en limiet voor het EK U 18 en WK U 20. Zij staat nu op nr 1 in Europa en op 5 op de wereldranglijst U18. En we zouden het al bijna vergeten een dubbel clubrecord schol. en alle catg. Zie GvA en Het Nieuwsblad.

Een lach (Zoë) en een traan bij onze dames 5000m lopers. Na haar opwarming moest Emma Vh toch forfait geven met kwetsuur. Jolien (16de in 18.44.68) en Tine (18de in 19.48.51) ledigde de kelk tot op de bodem. Vooral Tine, maar voor haar was mogen deelnemen al een succes.

26/06 PK steeple en ook nog andere nummers op het programma te Lier. 3 provinciale steeple titels (Lennert-Brent en Mira) opgetekend. Al onze steeple lopers haalden het podium van het PK. Viktor Vdgh en Mira Vm bleven onder de limiet voor deelname aan het Bk. Zakaria er 5 honderste boven.

26/06 BK Snelwandelen 10km op piste te Charleroi met Liesbet. En het werd zilver.

29/06 Tim Van de Velde naar WK !!!!! Dank zij zijn punten op de World ranglijst is hij geplaats voor deelname aan het WK en was daar heel blij mee. Zijn kledij heeft trainer Marc Nevens al meegebracht van de Val.

Zoë Laureys recht van de training in Gent naar Brussel woonde de info vergadering (het was puffen in de vergaderzaal) bij en het zal weer nachtelijk reizen worden . Bij de heenreis aankomts in Tel Aviv om 2u in de nacht..


2023: noteer alvast in uw agenda zondag 19 feb. veldloop van Duffel !!!!!!