News en crossweekends in eigen land .Bk masters en EK.

Multigroep (of spurt genaamd)

Trainer Jos Renders, al vele maanden out wegens ziekte en ziekenhuisverblijf, is op bezoek geweest tijdens de training (zie foto) en meldde dat het naar alle omstandigheden de goede weg op gaat. Hij kon ook kennismaken met de nieuwe atleten in de groep. Na overleg met de coach (huidige vervanger) zou Jos eerstdaags op dinsdag terug training geven (dat is inmiddels gebeurd ). De coach dan op donderdag.

Sportcentrum

Na toch al enkele jaren gesukkel met de verlichting boven op de tribune is dat nu in orde. Er is nu Led verlichting geplaatst en daar zijn wij heel blij mee.

Bis News 24/11 : onze voorzitter meldt dat de Runners lab Classic in 2024 op 9 mei zal plaatsvinden (Hemelvaart dag).

Noteer alvast ook dat de Borremans meeting voor de jeugd zal plaatsvinden op 1 mei 2024.

Crossweekend 25/11 : cad. Elise Pletinck wint te Vilvoorde.

26/11: opmerkelijke Duffelse dubbel te Kessel bij de senioren dames met winst van Emma Vanhoeck voor Tine Demeulenaere en ook een eerste overwinning voor scholier Matthias De Belder. Ook broer Luka op het hoogste schavotje bij de min. 2de j. en ook nog 6 podiumplaatsen.

Crossweekend 02/12: Arendonk met ereplaatsen van Lowie Peeters op het podium bij de 2dej. pup. als 3de. Bij de cad. meisjes Beau Biesemans 7de en sen. Emma Vanhoeck 5de bij de dames.

03/12 De 70ste veldloop van Wespelaar met jun. Arthur Van Osselaer (in goede doen) en Tim VdV bij de sen. en dat bij winterse omstandigheden. Een dubbele winst bij de mannen, dat is lang geleden!

Arthur Van Osselaer

Tim Van de Velde

Bij de jeugd 2 podium plaatsen: zilver voor Camille De Wever (nieuw bij Duffel ac.en ook al 2de in Kessel). bij de meisjes pup. 1ste j. en bij de jongens min. 1ste j. Oliver Braet ook zilver.

03/12 Oudenaarde : “gast” atleet Yorich Maenhout eindigde knap 5de bij de sen. Hij is arts met specialist in opleiding in het ziekenhuis St Maarten in Mechelen en is lid van de club Halestra (Aalter) en zal voor één jaar in Duffel mee trainen met de groep van Marc Nevens .

04/12 : jeugdcoördinator Peter zorgde ervoor dat St. Niklaas onze atleetjes niet vergeten was (en zelfs de groten).

05/12 Eddy Carlier en Vincent Feyaerts slaagden in hun examen initiator atletiek. Een dikke proficiat is hier zeker op zijn plaats !!!

09/12 Brussel ( Laken) : BK Masters met Kris Joly op de omloop van het EK….Om 18 u mijn uitslag nog niet achterhaald dixit Kris. De eerste ronde was nog redelijk te doen . Maar in de 4de ronde was het al heel zwaar en dan moesten er nog 2 reeksen overheen . Hij eindigde 40 ste bij de totaal uitslag maar in zijn catg. M50 als 5de. Dat beloofd zondag een zware karwei te worden vooral omdat ook nog de wedstrijden voor de jeugd er over moeten lopen. Maar deze werden AFGELAST. Opmerkelijk trainer Tom Verlinden nam ook deel en om geen parking problemen te hebben reed hij met de auto tot aan de rand van Brussel…en dan met de fiets verder naar het park van Laken. Hij eindigde 96 ste in de totaal uitslag M35. En in zijn catg. M 45. als 29ste.

10/12 Brussel (Laken ) : EK Veldlopen met in het voorprogramma de Crosscup voor de jeugd maar AFGELAST!!! Met de regenval van de laatste weken en de wedstrijden van daags voordien gaat dat een te “zware” cross worden. Gevolg Crosscup voor de jeugd afgelast. Naar mijn mening te voorbarig !

Maar het werd een pracht dag voor de Belgische veldlopers over gans de lijn. Zie op de Val site .

10/12 Booischot : clubverplaatsing . Met 4 overwinningen en nog 5 podium plaatsen was de de cross Duffels getint. Op het hoogste schavotje Anouk Sels meisjes bij de pup. 2d j. En bij de jongens Samuêl Torfs pup .2de j. alsook Luka De Belder bij de 2 de j. min. Bij de cad. meisjes een eerste winst voor Maël Carlier. Nog 5 andere podium plaatsen genoteerd.