Crossseizoen start . Wie zorgt voor de eerste overwinning ? En ook de indoor (19/11)

Woordje vooraf : het is een administratieve rompslomp om een  nieuw atletiekseizoen aan te kunnen vatten (aanvragen startnummers en aanbetalen lidgeld enz.).

Een wedstrijdplanning maken… de Val zette 4 dagen voor de start van het crossseizoen de crosskalender op de site en dan voor de rest zie… atletiek.nu. Chaos alom. De crosscup werkt niet met atletiek.nu voor de inschrijvingen. De jeugd commissie houd het been stijf wat de kangoeroes en benjamins betreft en ik zou zeggen tegen deze mensen ga met ons mee een kijkje naar de Warandecross in Tilburg. Een unieke sfeer.

En aan iedereen een succesvol atletiekjaar 2022-2023!!!

Overzicht november.

23/10: Berlaere crosscup aflossing: Nieuwdonk (opgelet een eindje stappen vanaf de parking). Met 11 jeugdploegen en 3 podium plaatsen: bij de meisjes de min 2de en de pup als 3de. De jongens min. ook 3de  En vanaf cad. 5 teams: 3 top 10 plaatsen..

30/10 Mol: Crosscup: Luka De Belder (1ste jaars min.) zorgt voor de eerste crossoverwinning van het winterseizoen en Senne Hertoghs knap 2de bij de 2de jaars.  Top  10 plaatsen voor 2de jaars pup. Olivier Praet (5de) en voor cad. Matthias De Belder  (7de) die ganse zomer out was met ziekte. Elise Pletinck als eerste jaar cad. knap 9de. Tim VdV weer voet verzwikking en DNF. 

06/11  Bonheiden: Berenthtrode.  Goede opkomst van de Duffelse atleten en ook 4 overwinningen werden opgetekend. Samuël Torfs (pup.1ste j.) Maël Carlier (min.2de j.) Elise Pletinck als 1jaars cad. (en nog 3 clubgenotes bij de eerste 10) en Yeabsera Van den Bulck (jun), die is back en behaalde een eerste crossoverwinning sinds zijn cadetten tijd. Ook een knappe 2de plaats van sch. Arthur Van Osselaer en  van Jeroen  Leijssenaar (die nog jun.) is bij korte cross .

11/11  Mechelen: De Nekker. RAMMassale opkomst en 2 overwinningen. Bij de jongens werden de beide miniemen koersen gewonnen, Luka De Belder bij de eerste jaars en Senne Hertoghs bij de tweede jaars. Zie blog van Peter. Ook goede resultaten (vanaf cad.) met podium plaats voor schol. Arthur Van Osselaer (3de) en dat in eigen stad en verder ook nog enkele top tien plaatsen.

11/11 Tongeren Ekiden: Met de mannenploeg van Jurgen en zij eindigde 11de in 2.52.  en zij waren daar best tevreden mee en voor herhaling vatbaar dixit het team. Opmerkelijk is dat G-atleet Robin Van Haver zijn 10km liep in 38.06. Op een parcours dat niet helemaal vlak was.

Ook Tim VdV met het Runners team op zoek naar het Europees record. En Tim VdV mag zich nu mede recordhouder noemen na een heel knappe 5 km in 14.08. De totaaltijd bedroeg 2.02.37. Zie atletiek nieuws. 

Gouden Spike: Tim is ook genomineerd voor de beloften spike van de KBAB. Uitreiking op 03/12 in Mechelen (Lamot).

NEW / Site/ Clubrecords 2021-2022 en ook Top 5 aangepast. Eventuele fouten melden aan de coach.

20/11 Hoboken: Jos Renders met zijn groep openen het indoorseizoen.  Zie atletiek.nu voor uitslagen.  21/11 Nick Vandeneede liep in Heusden -Zolder  pr 60m (8.04).

20/11  Kessel: Fort. Lyra- Lierse cross. .4 Duffelse overwinningen  met Luca De Belder bij de eerste jaars min. en hij is al aan zijn 3de overwinning toe. Elise Pletinck won bij de cad.  4 Duffelse meisjes bij de 10 eersten. Bij de dames overall werd Emma Vanhoeck 2de (en ook 2de jun.) en is terug na kwetsuur. Jolien Denis was zowaar de beste sen. Ook bij de heren sen. een Duffelse overwinning van Tim VdV  zonder last aan zijn voet en dat belooft voor volgende week.

26/11 Tilburg (Warande)  Verplaatsing met autobus (volzet). Een unieke sfeer en “hoogdag” voor onze jeugd.  Het werd een prachtige herfstdag voor allen die de verplaatsing meemaakten. 2 Podiumplaatsen bij de U9 en  overwinningen bij aflossingen (U12 en U9/10) wat  moet dat nog meer zijn! Zie ook de blog van Peter en de sfeer foto’s. 27/11. De 2de dag van het NK: een 20ste plaats voor Jolien Denis bij de korte cross.

26/11 Lier: Natuurloop Lyra. Ook voor de recreanten. Tine Demeulenaere eerstse vrouw bij de 5km. (18.25….). Bij de veldloop van Vilvoorde: podiumplaats voor cad. Romy Allami (3de).

27/11 Roeselaere Crosscup: selectiecross voor het EK. Met een handvol Duffelse atleten. De 4de seizoensoverwinning van Luka De Belder bij de eerste jaars min en Senne Hertoghs knap 2de bij de 2de jaars. Op merkelijk beiden staan aan de leiding van de algemene stand . Als eerstejaars op het podium van de crosscup cad. Elise Pletinck als 3de en ook 3de bij de algemene stand. En geen Ek selectie voor Tim VdV geplaagd door een verkoudheid. De selectiecross van Roeselaere is zowat het “zwarte beest” voor hem.