Het eerste atletiekjaar in ons Koninklijke bestaan is op alle fronten een groot succes geworden. Duffel A.C. blijft groeien wat ook af en toe groeipijnen met zich meebrengt. Het is voor de clubleiders en trainers geen sinecure om een 400-tal leden tevreden te stellen. Spijtig genoeg was de weermaker onze inrichtingen niet goed gezind en werden meerdere
organisaties geteisterd door wind en regen. Ook verloren wij een goede medewerker: Gerard Van der Haegen, drijvende kracht achter de elektronische tijdopname, overleed.

Blikvanger Anja Smolders werd voor de 4de maal op rij B.K. veldlopen, eindigde in Villamoura 18 de bij het W.K., maakte ook tijdens het zomerseizoen grote vooruitgang op de 5000m, waar zij ook de Belgische titel in de wacht sleepte. Maar haar grote droom Sydney werd een nachtmerrie. Tweemaal liep zij de IAAF limiet maar kreeg bijna geen kansen aangeboden om de “scherpe” BOIC limiet te lopen.

Joeri Jansen, onze nieuwkomer van de groep Luc Wouters, won wel geen titels maar liet een prachtige 800m tijd (1.46.12) optekenen tijdens de nacht van Heusden, ook al een IAAF limiet maar mocht ook in Lille blijven. Hij nam wel deel aan het E.K. indoor te Gent.

Een prachtjaar werd het ook voor de familie Geens-Hannes. Juniore Mieke Geens liep zich in
de E.K. en W.K. selecties. Zij haalde 2 maal de limiet voor het W.K. in Chili, waar zij de halve finale haalde en nipt de finale miste. Broer Bert, een beetje in de schaduw van zus, werd B.K. 800m cad. en bleef ruim onder de 2 min. en is een van de blikvangers van de topsportschool (Hasselt).

Liesbet De Smet die terug B.K. alle categ. Snelwandelen is geworden, houdt samen met cadet Gert Voet (ook nog een goede discuswerper) de snelwandeltraditie van Duffel hoog. De revelatie van het voorbije jaar is zeker Mario Van Waeyenberge geweest en dan vooral in de cross, en is nu onze 2 de atleet in de topsportschool.

De 4 maal zilver en 2 maal brons en nog een stel ereplaatsen bij de B.K. jeugd te Oordegem bevestigen onze sterkte in de breedte. Het goud (jongens cad.), zilver (alle cat. mannen) en brons (schol. meisjes) 4 x 800m bij de B.K. aflossingen te Jambes waren opstekers in clubverband.