Sportief winteroverzicht 2021-2022

En het werd weer een Corona winterke wel. Heel wat wedstrijden werden afgelast en anderen konden weer doorgaan, zij het zonder toeschouwers of met een minimaal begeleiders. Bij onze trainingen beschikten wij niet altijd over kleedkamers. Maar wij zijn “overlevers”.

Indoor

31 clubrecordverbeteringen werden genoteerd. Wervelwind, scholiere Zoë Laureys liet er 16 optekenen en juniore meerkampster Roos Van den Berghe 14. Zoë behaalde een eerste Vlaamse titel alle cat. (400m) en 2 Belgische scholieren (400m en meerkamp). Met haar prestaties 200m, 300m en 400m staat zij hoog op de Europese en zelfs wereldranglijst U18. Juniore Roos behaalde brons bij de meerkamp.
En er was dan de overstap van de cross naar den indoor en titelgewin van Tim Van de Velde die Vlaams en B.K. beloften 1500m werd. En geflikt werd op het B.K. alle cat. waar hij onterecht de B-reeks moest lopen. 

Veldlopen

in het totaal werden 39 crossoverwinningen behaald (kangoeroes en benjamins tellen niet meer mee). Crosskoning werd Luka De Belder met 9 overwinningen. De Duffeltjes kwamen massaal aan de start (Mechelen, Lier,
Duffel).
3 provinciale titels werden behaald bij de jeugd. Spijtig genoeg werden voor de jeugd door de coronamaatregelen 3 autobusverplaatsingen afgevoerd.
Bij de cadetten jongens werd Matthias De Belder P.K., Vlaams kampioen en brons op het B.K., maar nadien out wegens ziekte.
Blikvangers werden onze juniors meisjes met Emma Vanhoeck die Vlaams kampioen werd, 2de werd op het B.K. en in de eindstand van de crosscup.
Elke De Dobbelaere knap 3de bij de selectiecross in Roeselaere (parcoursonwaardig) met 2 kapotte knieën. Pech bleef haar achtervolgen en was zelfs out met corona op het B.K. Maar met Tine De Meulenaere en Esther Bernaerts werd de interclubtitel behaald en staat de Europacup op de wachtlijst in 2023.
En er was dan ook nog Tim Van de Velde die zijn seizoensstart zag mislukken en dan overschakelde naar de korte cross en vice Vlaams kampioen werd. Hij is ook een nieuw leven ingestapt als werknemer bij Runners Lab onze hoofdsponsor. 

68° G.P. van Duffel

eerst was er de soap of het een open P.K. werd of niet.
Het werd een wind, water, moddercross met toeschouwers in extremis. Wij kregen talrijke dankbetuigingen van deelnemers dat wij voor startgelegenheid hadden gezorgd! 6 plaatselijke overwinningen met de juniores Emma Vanhoeck en Elke De Dobbelaere op 1 en 2 bij de dames. Tim Van de Velde won de korte cross. De extreme omstandigheden heeft er bij onze medewerkers ingehakt en dat ondervond Marc Nevens die ‘s avonds nog in het ziekenhuis terecht kwam. 

Sporttrofees van de gemeente Duffel van de voorbije jaren werden uitgereikt:
Duffel ac 5 maal in de prijzen bij de uitreiking van de Duffelse sporttrofee 2019-2020

Jeugd U18 meisjes Zoë Laureys

dames +18 jaar Liesbeth De Smet

clubs meisjes U18: interclub veldlopen schol. B.K. met Elke De Dobbelaere –
Nienke Leijssenaar – Esther Bernaerts – Margaux Geets (2020).

Bijzondere prestatie: Geert Ceuppens (ultra loper)

2021: dames +18 jaar Liesbeth De Smet

clubs meisjes U18 4 x 800m: Elke De Dobbelaere, Noor Quintelier, Emma Vanhoeck, Zoë Laureys

recreatie: Nevelsteen E.

Zomeroverzicht 2022

Jeugd tot en met cadetten

Ilse Wilms gaf de fakkel als jeugdcoördinator over aan Peter Sterck (zie ook zijn blog). Een dikke dank u wel aan Ilse is hier zeker op zijn plaats. Zij blijft wel trainster.

De opkomst op training en wedstrijden was niet wat wij ervan verwachtten. Was het de warmte? De vakanties? De voorinschrijvingen?

Verrassing alom dat de meisjes pup. en min. zich plaatsten voor de finale van de beker van Vlaanderen (in de omgeving van de Ieperse Menenpoort) en met een 10de plaats als resultaat.

Ook op het P.K. lieten de meisjes zich opmerken met 2 titels tegen 1 voor de jongens en ook een provinciale aflossingstitel 3 x 600m voor de min. meisjes met een sterke prestatie.

Dat onze clubrecords van hoog niveau zijn is wellicht de oorzaak dat slechts 1 clubrecord werd verbeterd en dan nog speer min. meisjes Ayleen Sterck.

Langs deze weg een oproep voor nieuwe jeugdtrainers want Ellen Vandeneede en Nienke Leijssenaar vatten hogere studies aan.

Vanaf cadetten

Zoë Laureys en Tim Van de Velde waren onze blikvangers!

Scholiere Zoë met E.K. U18 zilver (400m horden), 4 Prov., 3 Vlaamse en 2 Belgische titels. Ook liep zij een B.R. schol. 400m horden op het B.K. alle cat. waar zij 4de eindigde en waar zij ook het W.K. minimum U20 liep maar afzag van deelname. Maar het was niet allemaal rozengeur en maneschijn.

Tim V.d.V. liep een toptijd 3000m steeple die goed was voor W.K. deelname maar geëindigd is met pech (voetkwetsuur). Op het E.K. kwam hij 2 plaatsjes tekort voor de finale. Ook 2 prov., 1 Vlaamse en een Belg. beloften titel werden op zijn palmares bijgevoegd. Hij sluit zijn zomerseizoen af als Europese nr 2 op de lijst van 3000m steeple beloften U23.

Liesbet De Smet behaalde zilver bij de 10km snelwandelen (piste) en goud bij de 20km (road). Zij zorgde ook dat er een snelwandeldag was in Duffel, vooral met Nederlandse deelnemers.

Cad. Mira Van Melkebeek zilver op het B.K. 1500m steeple. Zij werd ook P.K. Zij heeft ook heel wat talent voor het steeplewerk.

Ook de jongens Viktor Vandeghinste, Zakaria Allami (ook zus Romy) hebben aanleg voor de steeple.

Opmerkelijk: wij hadden gelegenheids steeple lopers die P.K. werden: scholier Lennert Vanhoeck en jun. Brent Leys

Juniore Roos Vanden Berghe Roos behaalde brons op het B.K. kogelstoten. Zij liet 8 clubrecord verbeteringen optekenen tijdens het zomerseizoen. Opmerkelijk is dat zij slaagde in haar ingangexamen geneeskunde en ook de studie aanvatte.

G-atleet Robin (nu Van Haver) behaalde brons op het B.K. 5000m met dank aan zijn trainingsgroep.

Pechvogels hadden wij ook:

Juniore Emma Vanhoeck, die in goede doen was, werd P.K. 3000m en behaalde zilver op het Vl.K. 5000m alle cat., maar nadien met een stressbreuk out voor de rest van het zomerseizoen.

Maarten De Nys was goed bezig en werd P.K. 5000m met een supersnelle laatste ronde, maar na zijn “trouw” ging het van de ene naar de andere kwetsuur.

Ook Yeabsera Van den Bulck was lang out. Gelukkig kon hij toch nog enkele wedstrijden op het laatste van het seizoen doen.

Ook Elke Dobbelaere was de ganse zomer out!

Revelatie: juniore Tine Demeulenaere (5de B.K. jun. 5000m) van jogger naar een verdienstelijke wedstrijdatlete en een voorbeeld van inzet!

Ook een 5de plaats voor jun. Jeroen Leijssenaar 800m die ook P.K. werd. Jeroen zette een stap vooruit en zit in de lift. Alsook schol. Arthur Van Osselaer (1500m) en zijn dwars door Mechelen.

Masters: Kris Joly behaalde brons bij het B.K. marathon M+60 in 3.07.04

Jaaroverzicht: organisaties en clubleven 2021-2022

06/02 68ste cross van Duffel: in extremis, na 2 jaar onderbreking met toeschouwers en 6 plaatselijke overwinningen

02/04 Werkdag: nadat de gemeente de piste liet kuisen zorgden onze vrijwilligers dat alles klaargemaakt werd voor onze meetings

23/04 Duffel: P.K. 1ste dag en Zoë Laureys loopt EK U18 (54.61) op door de scheidsrechter versleten piste genoemd

01/05 Duffel: Borremansmeeting, geen sinecure met de nieuwe wedstrijdformule (kang. en ben.). De meeting blijkt nadien de best bezette van Vlaanderen

11/05 Duffel: Moev scholenmeeting met goede opkomst

22/05 Duffel: familiedag en BBQ met bevredigende opkomst. Aankoop van 3 tenten is zeker een aanwinst voor onze organisaties

18/05 Duffel: jaarlijkse snelwandeldag van Liesbet De Smet met vooral Nederlandse deelnemers

19/05 Duffel: onweer stopt de sportdag van St. Norbertus, zelfs de blokken van de oude valmat gingen de lucht in

06/06 Duffel: Classic weer met storende wind. Duffelse atleten lopen of werpen zich in de kijker

24/06 uitreiking crosstrofee van vorige winter (beter laat dan nooit) met 4 winnaars en 12 anderen in de top 10

08-12/08 medewerking aan het sportkamp van de gemeente Duffel

20/09 Duffel: medewerking aan de sportdag van St. Norbertus verloopt niet vlekkeloos

24/09 Ieper: meisjes pup. en min. naar de finale van de beker van Vlaanderen gekleed met een mooi t-shirt

01/10 Waarloos: clubfeest met 135 deelnemers

08/10 Duffel: scholencross met 70 meer deelnemers dan in 2021!

Jaaroverzicht 2021-2022 in cijfers

Selecties

E.K. outdoor U18:  Zoë Laureys – zilver

W.K outdoor:          Tim Van de Velde – reeksen: uitgeschakeld

E.K. outdoor:          Tim Van de Velde – reeksen: uitgeschakeld

Cross

P.K.:         5

Vl. K.:      2 + 1 (voorwedstrijd pup.)    

B.K.:        1 (voorwedstrijd pup.)

interclub: 1 juniors meisjes en dat is goed voor deelname Eur. beker clubs   

Titels

Indoor: 31 clubrecord verbeteringen waarvan Zoë Laureys 10 en Roos Vanden Berghe 5

P.K.:        –

Vl. K.:     6

B.K.:       3

Outdoor: 14 clubrecord verbeteringen waarvan 8 door Roos Vanden Berghe en slechts 1 bij de jeugd (Ayleen Sterck)

P.K.:       15

Vl.K.:     4

B.K.:      3

Afl. P.K: 1