Winteroverzicht 2022-2023

Nu was het geen coronawinter (alhoewel) maar de griep die onze atleten ziek maakte…

Indoor: 3 Belgische titels en 7 clubrecords verbeteringen

Liesbet De Smet heeft haar “abonnement” nog maar eens verlengd en werd B.K. snelwandelen 3000m.

Jun. Zoë Laureys na trainerswissel (Patrick Himschoot) en meestal in Gent trainende werd B.K. 400m. Zij zorgde ook voor 7 clubrecord verbeteringen.

Jun. Jeroen Leijssenaar behaalde een eerste Belgische titel (800m) en is “goed bezig”.

“Cadetje” Jenthe Van Puyenbroeck werd verrassend P.K. 400m als eerstejaars. Ook goede prestaties van de eerstejaars op 800m. Elise Pletinck (4de B.K.) en Romy Allami.

Veldlopen: 49 overwinningen werden opgetekend en die kwamen vooral van de jeugd.

Luka De Belder werd Duffelse “crosskoning” met 12 overwinningen en stond op het hoogste schavotje bij de voorwedstrijden van het B.K. (min. 1stejaars). Hij bleef ongeslagen en werd primus bij de eindrangschikking van de crosscup en P.C. Antwerpen.

Samuel Torfs (pup. 1Stejaars) is een “nieuwe naam” die ook op het B.K. voorwedstrijden op het hoogste schavotje mocht plaatsnemen.

Een 5de plaats voor Senne Hertoghs (min. 2dejaars) en 3de bij de crosscup.

Provinciale kampioenschappen te Hulshout: 5 titels! Voor Luka en Matthias De Belder, Maël Carlier, Elise Pletinck (met een volledig Duffels podium) en Tim Van de Velde, de enige elite atleet aan de start.

B.K. Brussel op een loodzwaar parcours en brons voor Elise Pletinck (1stejaars cad.) en ook 2de bij de crosscup.

Een mooie wedstrijd van senior Tim Van de Velde als 8ste.

Pechvogels hadden we meer dan genoeg (zieken) maar toch nog een 8ste plaats voor Emma Vanhoeck. Matthias niet hersteld en Elke De Dobbelaere helemaal out.

EEEC Oropisa del Mar (Sp.)

Onze junioren meisjes vertegenwoordigden Duffel A.C. (en België) met Emma Vanhoeck, Elke De Dobbelaere en Tine Demeulenaere (ook knap op het B.K.) en zij eindigden 11de in een hoogstaande wedstrijd.

69° G.P. van Duffel

8 plaatselijke overwinningen!

De hoofdnummers werden gewonnen door Jolien Denis (dames) en Tim Van de Velde (heren) die weer voor animo zorgde na het te laat komen aan de start. Met 650 atleten en 850 betalende toeschouwers zijn wij zeker tevreden.

Clubleven

Met een bomvolle autobus naar Tilburg waar onze geel-rode jeugd weer opviel en samen met onze supporters genoten van een echt crossfeest.
Mindere opkomst voor Goes. Nochtans heel wat ambiance en winst voor Jolien Denis bij de Wallenloop. Verschillende mindere goden op het soms voltallig Duffels podium.

Ook weer met onze jeugd present op de jeugddag te Gent.

Duffelse Sporttrofee 2022

3 maal in de prijzen en dat is wel eens anders geweest. Alleen inwoners van Duffel komen nog in aanmerkingen dat betreuren wij.

Liesbet De Smet (dames +18j.), Ayleen Sterck (U14) en Mira Van Melkebeek (U18)…